Dameskledingverkoper Witteveen is wederom failliet verklaard. De onderneming had na een eerder bankroet en de daaropvolgende doorstart in augustus 2017 nog dertig filialen over. Die blijven voorlopig nog wel open.

Bij Witteveen werken circa 150 mensen, waarvoor inmiddels ontslag is aangevraagd. Een curator onderzoekt momenteel een doorstart. Er hebben zich een paar geïnteresseerde partijen gemeld, zo gaf hij desgevraagd aan. De partijen worden geïnventariseerd, en de curator hoopt over enkele weken meer zicht en duidelijkheid te hebben.

Het faillissement van ruim twee jaar geleden kwam door een te hoog opgelopen belastingschuld, nu is de directe aanleiding ‘een conflict’ met de curatoren van moederbedrijf Victory & Dreams Holding.

Witteveen werd eind negentiende eeuw opgericht en groeide na de oorlog uit tot een landelijke winkelketen, schrijft RTL Z over het nu failliet verklaarde bedrijf. In aanloop naar het faillissement van 2017 ging het al jaren slecht met Witteveen, maar onder de vleugels van mode-ondernemer Lex Hes gloorde nieuwe hoop na de doorstart in afgeslankte vorm.

Maar nu valt opnieuw het doek voor Witteveen vanwege problemen bij het eerder dit jaar failliet verklaarde zusterbedrijf Vidrea Retail en moederbedrijf Victory and Dreams Holding dat deze zomer ook op de fles ging.

LEES OOK: Kaalslag in de winkelstraat: de opvallendste faillissementen van de afgelopen 6 jaar