Whitney Wolfe, naar eigen zeggen een van de oprichters van Tinder, heeft een rechtszaak tegen haar oude bedrijf aangespannen. Ze beticht de datingsite van seksuele intimidatie én discriminatie.

Direct daarna heeft het bedrijf zijn marketingbaas én mede-oprichter Justin Mateen geschorst. Tinder onderzoekt de zaak, maar heeft al wel gezegd dat Mateen privé-mails naar Wolfe heeft gestuurd met ‘ongepaste inhoud’.

Tinder is maker van de app die dating kinderspel maakt in publieke ruimtes, maar de matching binnen het bedrijf is op een fiasco uitgelopen, zo blijkt uit de stukken die Wolfe bij de rechtszaak deponeerde. Zij en Mateen hadden een relatie, maar die liep in december vorig jaar stuk.

Wolfe voorziet de stukken van gedetailleerde aantijgingen. Mateen zou haar ‘hoer’ hebben genoemd in het bijzijn van algemeen directeur Sean Rad en stuurde dus allesbehalve nette mailtjes en sms-jes.

Rad en Mateen zouden haar ook geschrapt hebben als oprichter omdat ze een 24-jarig ‘meisje’ was zonder veel ervaring. Bovendien zou een 24-jarige vrouwelijke oprichter slecht zijn voor de waarde van het bedrijf.

Tinder veroordeelt in een verklaring de ongepaste mailtjes van Mateen, maar bestrijdt de beschuldigingen tegen het bedrijf, meldt Techcrunch.

Vrouwen zijn zwaar ondervertegenwoordigd in Silicon Valley. Google gaf onlangs toe dat er vooral blanke mannen werken. Facebook kwam vorige week tot vergelijkbare conclusies: het is een bolwerk van blanke en Aziatische mannen.