Miljardair Stephen Schwarzman, medeoprichter en topman van de grote investeringsmaatschappij Blackstone, steunt Donald Trump bij de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten later dit jaar. Schwarzman zal ook geld inzamelen voor zijn verkiezingscampagne. Schwarzman is een grote naam op Wall Street.

De 77-jarige Schwarzman, een belangrijke donor van de Republikeinen, was lang onduidelijk over zijn steun aan Trump in de strijd tegen de Democraat Joe Biden.

Het vermogen van Schwarzman wordt geschat op ongeveer 42 miljard dollar. Mogelijk kan Trump met de steun van Schwarzman ook andere rijke donateurs op Wall Street voor zich winnen. Eerder heeft ook de medeoprichter van de grote doe-het-zelfketen Home Depot evenementen georganiseerd om geld op te halen voor de terugkeer van de oud-president naar het Witte Huis.

Trump kan financiële steun goed gebruiken voor verkiezingscampagne

In 2022 had Schwarzman juist nog gezegd Trump niet meer te zullen steunen, omdat hij vond dat een “nieuwe generatie” Republikeinen de leiding moest krijgen.

Maar Schwarzman maakt zich zorgen over de "dramatische toename" van antisemitisme en kijkt daardoor met meer focus naar de gevolgen van de verkiezingen. Ook deelt hij de zorgen van de meeste Amerikanen over het huidige beleid op het gebied van economie, immigratie en buitenland dat volgens hem het land de verkeerde kant op stuurt. "Om die redenen wil ik voor verandering stemmen en Donald Trump steunen als president."

Trump loopt achter bij Biden met het inzamelen van geld voor zijn verkiezingscampagne. Naar verluidt heeft hij nog maar de helft van het bedrag ingezameld dat Biden inmiddels heeft opgehaald om zijn verkiezingscampagne te financieren.

In Nederland is Blackstone onder meer actief als belegger in vastgoed, waarbij het onder meer huurwoningen exploiteert.

LEES OOK; Trump zocht naar verluidt $1 miljard voor zijn verkiezingscampagne van oliebedrijven in een deal die $110 miljard zou veilig stellen voor de oliesector