Matthew Prince is mede-oprichter van cybersecuritybedrijf Cloudflare. De Amerikaanse techmiljardair is verwikkeld geraakt in een juridische strijd met zijn buren. Prince is namelijk ontstemd over het gedrag van Sasha en Mocha, de twee Berner Sennenhonden van de buren.

Maar de buren, Eric Hermann en Susan Fredstom-Hermann, denken dat de rechtszaak die Prince tegen hen heeft aangespannen, eigenlijk een heel andere oorzaak heeft: ze houden de bouw van het droomhuis van Prince in Park City tegen, de stad waar het koppel woont.

“De grote honden hebben bezoekers en gasten van de aanklager agressief benaderd, achtervolgd en lastig gevallen”, staat er in de aanklacht. Een bijkomend probleem zou zijn dat het echtpaar Hermann senioren zijn die hun “grote honden niet in het gareel kunnen houden.”

Volgens de familie Hermann zouden de honden nog nooit contact gehad hebben met het gezin van Prince.

Mega-villa voor techmiljardair

"Vanaf het moment dat we ons zijn gaan inzetten om het aangezicht en karakter van het oude stadje te behouden door de bouw van een mega-villa ter grootte van ons gemeentehuis tegen te gaan, worden we verschrikkelijk lastiggevallen", zei Eric Hermann tegen de lokale nieuwszender KPCW.

Andere inwoners van Park City hebben ook lucht gekregen van de zaak en hebben op diverse plekken in de stad stickers met 'Free Sasha & Mocha' geplakt, meldt zakenkrant The Wall Street Journal

Prince groeide op in Park City en verhuisde in 2019 terug naar de stad vanuit San Francisco. Hij is op dit moment bezig met het ontwerpen van een huis voor zijn familie, waarvan het formaat tegen de regels ingaat, stellen omwonenden.

In maart dienden de familie Hermann bezwaar in tegen de bouwvergunning van Prince. Daarop reageerde de miljardair door te zeggen dat het gezeur over de afmetingen gebaseerd is op verkeerde gegevens en dat er ook buren zijn die het project wel steunen.

Dat Prince het niet zo op zijn buren heeft, blijkt uit het feit dat hij nog een rechtszaak tegen hen heeft lopen. Hij claimt namelijk dat een scheidingsmuur teveel op zijn land staat. De familie Hermann wijst ook deze aanklacht af, onder de noemer 'vergelding'.

Een commissie zal zich buigen over de aanklachten en bepalen of Prince aan de bouw van zijn huis mag beginnen. Wanneer er een besluit wordt genomen, is nog onduidelijk.

LEES OOK: Miljardair Jeff Bezos gebruikt nog altijd een zelfgemaakt ‘deurbureau’ uit de begindagen van Amazon