De 30-jarige Mike Rotondo moet van de rechter het huis van zijn ouders in New York verlaten. Hij is echter niet van plan meteen te vertrekken.

Mark and Christina Rotondo hebben hun zoon gevraagd hun woning in Camillus, New York te verlaten met een aantal brieven die niet het gewenste effect hadden. Ze hebben juridische stappen genomen om hem het huis uit te zetten.

Mike Rotondo is 30 jaar en woont sinds acht jaar weer bij zijn ouders. Hij is vader van een kind dat niet bij hem woont en wordt omschreven als een “liberale millennial.”

Dinsdag sommeerde het Hooggerechtshof Rotondo het huis van zijn ouders te verlaten, maar gaf daarbij geen deadline. Rechter Donald Greenwood sommeerde ook een onderzoek door maatschappelijk werk, meldde Syracuse.com dinsdag.

Aangezien er geen termijn is gegeven waarbinnen Rotondo moet vertrekken, is het niet duidelijk wanneer hij het huis verlaat. Hij zegt dat hij in beroep gaat tegen de beslissing van de rechter, om zichzelf tijd te geven.

Rotondo pleitte voor zes maanden respijt bij de rechter, hij was in de veronderstelling dat familieleden daar recht op hebben. Dat werd door rechter Greenwood weerlegd.

Door zijn pogingen de uitzetting te vertragen, hebben mensen volgens hem de indruk gekregen dat hij voorgoed bij zijn ouders wil blijven. Maar dat is niet het geval, zegt hij.  “Ik wil daar niet meer zijn. Ik was niet van plan daar voor een langere tijd te blijven. Ik vind het niet leuk bij mijn ouders.”

Lees ook op Business Insider

Dwingende brieven van zijn ouders

Zijn ouders zijn al maanden bezig om hem het huis uit te werken. Op 2 februari ontving Rotondo de eerste dwingende brief: “We hebben besloten dat je het huis onmiddellijk moet verlaten. Je hebt 14 dagen om te vertrekken.”

“Nonsens”, zegt Rotondo tegen Business Insider. Hij noemt de brief een vergeldingsactie voor het verliezen van de voogdij over zijn zoon. Vanaf het moment dat hij de brief ontving, is hij gestopt met zijn ouders te praten.

Een tweede brief van zijn ouders volgde op 13 februari. Daarin waarschuwden zijn ouders dat ze ‘onmiddellijk een juridische procedure zouden starten als hij niet weg zou zijn op 15 maart 2018’.

In een derde brief boden zijn ouders 1.100 dollar en adviseerden ze hem te verhuizen. De vierde brief was een kattebelletje: Rotondo had nog elf dagen voordat zijn ouders naar de rechter zouden stappen. “Tot nu toe hebben we geen indicatie dat je van plan bent te vertrekken”, schreven ze.

Kind voor carrière

“Ik zou ze niet als heel goede ouders omschrijven”, aldus Rotondo in het telefoongesprek met Business Insider. Hij heeft niet de financiële middelen om elders te wonen, omdat hij zich tot nu heeft gefocust op zijn kind. “De laatste paar jaar ben ik vader”, zegt hij. “Dat is wat ik ben. Ik heb niet echt een carrière nagestreefd.”

Hij voegt toe: “Dat is waarom ik nog steeds bij mijn ouders woon.”

Zijn kind heeft nooit bij hem gewoond. Hij zegt dat de relatie met de moeder ‘echt heel erg goed was’. “We gaven elkaar steeds cadeautjes en zochten elkaar op in vakanties, maar opeens ging het snel bergafwaarts.”

Hij vond zichzelf een ‘uitstekende vader’. “Ik kocht geen kleding voor mezelf zodat ik mijn kind op skivakantie kon nemen.” Nadat hij problemen kreeg met de moeder, verloor hij de voogdij.

Geen eten van zijn ouders

Volgens Mike begonnen zijn ouders in oktober 2017 met dreigen hem het huis uit te gooien. In november gaven ze hem geen eten meer.

Daarover ging hij in dezelfde maand naar de familierechter, maar die vond het geen zaak, meldt The Daily Mail. “Mijn moeder had mijn zorgverzekering opgezegd terwijl ze daar geen recht toe had”, legt Rotondo uit. “Ik heb al vijf jaar geen zorgverzekering.”

Volgens The Daily Mail heeft Rotondo vorig jaar ook nog een rechtszaak aangespannen wegens discriminatie tegen Best Buy. Hij beschuldigde zijn voormalig werkgever ervan dat hij was ontslagen omdat hij niet op zondagen kon werken, vanwege de omgangsregeling met zijn kind.

Rotondo weigerde over deze zaak commentaar te geven tegen Business Insider.