• Microsoft is qua totale beurswaarde nog maar 25 miljard dollar verwijderd van Apple.
  • Het aandeel van de maker van Windows steeg woensdag met 5 procent tot recordhoogte na een beter dan verwachte resultaten.
  • Apple rapporteert zijn kwartaalcijfers donderdag nabeurs.

Microsoft hijgt Apple in de nek in de strijd om het waardevolste beursbedrijf ter wereld te worden. De maker van Windows is slechts 25 miljard dollar verwijderd van Apple’s waarde op de beurs.

Microsoft maakte woensdag een sprong van 5 procent na de presentatie van de kwartaalcijfers. Het aandeel noteert nu op 323 dollar, een record voor het softwarebedrijf uit Redmond.

Om Apple in te halen, hoeft het Microsoft-aandeel maar een klein beetje verder te stijgen. De beurswaarde van Microsoft bedraagt bijna 2,5 biljoen dollar. Een stijging van 1 procent in waarde, of een vergelijkbare daling van Apple-aandelen, is genoeg om Microsoft de koppositie te bezorgen.

Microsoft presenteerde dinsdag recordwinsten en -inkomsten in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar. De goede prestaties van de Azure-clouddienst en Office 365-productiviteitssoftware zijn daar de belangrijkste redenen voor.

Microsoft was in mei 2020 even meer waard dan Apple. Vlak na de uitbraak van de coronapandemie, die tot reuring op de beurzen leidde, daalden de aandelen van het bedrijf uit Redmond iets minder hard dan Apple. Sindsdien heeft Apple een voorsprong van enkele honderden miljarden in marktwaarde op Microsoft.

Afbeelding: Koyfin
Afbeelding: Koyfin

Maar Microsoft krijgt misschien niet de kans om de titel van ’s werelds waardevolste bedrijf terug te winnen. Donderdag komt Apple nabeurs met financiële resultaten over het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar. Als beleggers die pruimen, dan stijgt het aandeel van de iPhone-maker waarschijnlijk verder.

Het is mogelijk dat Apple tegenvallende cijfers bekendmaakt, omdat het bedrijf mogelijk uitdagingen ondervindt door een aanhoudend tekort aan halfgeleiders en andere knelpunten in de toeleveringsketen. Microsoft heeft daar minder mee te maken door zijn omvangrijke software-activiteiten in verhouding tot de hardware-activiteiten.

Analisten verwachten dat de omzet van Apple met 31 procent jaar op jaar zal stijgen tot 84,9 miljard dollar. Daarbij komt de omzet van de iPhone uit op 41,6 miljard dollar.

LEES OOK: Tesla weet beleggers telkens te betoveren: wat is het volgende richtpunt voor het aandeel?