• De voormalige advocaat van Donald Trump, Michael Cohen, denkt dat de ex-president mogelijk geheime informatie heeft gedeeld tijdens zijn presidentschap.
  • De krant The Washington Post meldde onlangs dat Trump tijdens dienstreizen als president dozen met geheime informatie meenam.
  • Cohen verdenkt Trump op dit punt van “kwade bedoelingen”.
  • Lees ook: Alles wat we weten over de geheime documenten die de FBI in beslag nam op Mar-a-Lago

Michael Cohen, die twaalf jaar lang de persoonlijke advocaat was van voormalig president Donald Trump, denkt dat Trump mogelijk geheime informatie heeft gedeeld tijdens dienstreizen over de hele wereld tijdens zijn ambtstermijn in het Witte Huis.

Cohen reageerde afgelopen maandag via TikTok op een recent artikel van de Amerikaanse krant The Washington Post. Daarin wordt gesteld dat Trump dozen met geheime documenten meenam op dienstreizen.

Stephanie Grisham, die onder Trump als perschef van het Witte Huis diende, vertelde de Amerikaanse krant dat documenten waar de president om vroeg vaak “zomaar verdwenen”.

Cohen zei in zijn TikTok-bericht: “Laat ik heel duidelijk zijn, aangezien ik hem bijzonder goed ken. Donald neemt geen dozen met materiaal mee zonder reden. Hij deed dat met kwade bedoelingen.”

De voormalige advocaat van Trump beschuldigde zijn voormalige werkgever ervan geheime informatie te willen gebruiken om "ervoor te zorgen dat hij niet de rest van zijn leven achter de tralies doorbrengt beschuldigd van verraad."

Cohen is een bekend criticaster van Trump, sinds hij in onmin is geraakt met zijn voormalige werkgever. In 2018 pleitte Cohen schuldig aan het plegen van misdrijven, waaronder belastingontduiking, schending van de regels rond de financiering van verkiezingscampagnes en fraude. Later werd Cohen veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf. Het Hooggerechtshof van New York liet hem in februari 2019 vervroegd vrij.

De beweringen van Cohen komen op een moment dat Trump onder vuur ligt vanwege de geheime documenten die de FBI in beslag heeft genomen, na de inval in de residentie Mar-a-Lago van de voormalige president. Er zijn inmiddels diverse justitiële onderzoeken ingesteld naar de voormalige president.

Cohen heeft een rechtszaak tegen Trump aangespannen en eist 20 miljoen dollar schadevergoeding voor de tijd die hij achter de tralies heeft doorgebracht en voor het liegen tegen het Congres over transacties van Trump.

LEES OOK: Alles wat we weten over de geheime documenten die de FBI in beslag nam op Mar-a-Lago