• Videochatplatform Mibo dat in oktober is gelanceerd is door bijna een kwart miljoen mensen gebruikt.
  • De Nederlandse startup die virtuele groepsbijeenkomsten leuk wil maken, denkt sneller uit te kunnen breiden door een investering van 1 miljoen euro.
  • Veel multinationals waaronder Microsoft, Google, Netflix en  Disney betalen al voor de dienst waarbij het digitale vergaderen wordt gecombineerd met het rondlopen in een 3D-wereld.

Het Nederlandse videochatplaform Mibo, dat is opgericht tijdens de coronapandemie, groeit hard. Sinds de lancering in oktober vorig jaar is de startup al door bijna een kwart miljoen mensen gebruikt.

Het platform is speciaal gemaakt voor informele bijeenkomsten, bijvoorbeeld een bedrijfsborrel of een netwerkevenement. De dienst denkt komende tijd sneller te kunnen uitbreiden door een nieuwe investering van 1 miljoen euro.

Bij Mibo verschijnen alle gespreksdeelnemers niet standaard in een raster op het beeldscherm. In plaats daarvan combineert de dienst de bekende digitale vergadering met rondlopen in een 3D-wereld.

Deelnemers kunnen vrij rondlopen in omgevingen als een digitaal tropisch eiland of een virtuele workshopruimte. Ze horen anderen luider naarmate ze dichterbij komen.

'Zoom is niet voor informele groepsbijeenkomsten'

"Zoom en andere zakelijke videoconferencing-tools zijn simpelweg niet gemaakt voor informele groepsbijeenkomsten. Daarom hebben we Mibo bedacht", legt oprichter Taco Ekkel uit. "Om teams helpen samen te komen op een manier die menselijk, sociaal en leuk is."

Onder de betalende klanten bevinden zich volgens hem al teams van veel multinationals waaronder Microsoft, Google, Netflix, Disney, Nike, Warner Bros. en Unicef.

De nieuwe investering wordt geleid door Peak Capital. "Vanaf het eerste moment, toen Mibo ons opzocht voor advies, wist ik dat ze iets bijzonders op het spoor waren", zegt managing director Stefan Bary van de investeerder.

Mibo zal het geld gebruiken voor groei van het team, uitbreiding van het platform en versnelling van de internationale groei.

LEES OOK: Online vergaderen: dit is de beste software om te videobellen met collega’s, van Hangouts tot Zoom