Sinds Mark Zuckerberg zijn bedrijf van Facebook omdoopte in Meta, groeide de belangstelling voor de ‘metaverse’: een tweede realiteit waarin mensen met elkaar kunnen interacteren. Deze nieuwe wereld biedt veel kansen voor bedrijven. Vooral als je een first mover bent. Expert Aragorn Meulendijks vertelt erover in de podcastserie Aanjagers.

Aragorn Meulendijks weet als zelfbenoemd nerd alles van innovaties, Web3, kunstmatige intelligentie, crypto en NFT’s. Hij wordt dan ook niet voor niets Mister Metaverse genoemd. Ook is hij chief marketing & commercial officer bij Beemup: een beweging die een open, ethische en gedecentraliseerde metaverse opbouwt.

De grootste kansen voor de first movers

De Metaverse biedt verschillende kansen voor bedrijven, zegt Meulendijks in de nieuwste aflevering van de podcastserie Aanjagers. Zo biedt het nieuwe kansen om met je doelgroep in contact te komen.

Ook zullen er nieuwe verdienmodellen ontstaan in de metaverse. Beemup is bijvoorbeeld met een artiest in gesprek die haar carrière gaat ’tokenizen’. Net als bij een crowdfundingcampagne vraagt zij haar fans om een investering waarmee ze haar album kan realiseren, maar de fans worden óók eigenaar van het album. Op het moment dat er een exemplaar wordt verkocht, krijgt elke fan een cent.

In de podcastaflevering legt Meulendijks uit welke kansen er voor een bedrijf in de metaverse liggen. En waarom je een early adaptor van de metaverse wilt zijn. Ontdek het allemaal in de negende aflevering van Aanjagers:


Laat je inspireren door Nederlandse aanjagers

In de podcastserie Aanjagers spreken Salesforce’ Patrick Willer en Nick Botter steeds met andere toonaangevende gasten die hun industrie op zijn kop zetten. Ze zijn creatief, innovatief en in Aanjagers geven ze je een kijkje in de keuken. In de komende aflevering hoor je Raoul Vertrouwd, oprichter van en president bij jongerenorganisatie ‘Passie voor je toekomst’.

Eerder spraken Willer en Botter al met onder andere met Sarah Wubben en Jeanette Kerssens van marketing agency Dept en met Neelie Kroes, oud-minister, elf jaar lang Eurocommissaris en momenteel lid van verschillende ondernemingsraden van grote bedrijven en organisaties.

Aanjagers is een podcast van Salesforce; verenig al je teams rondom je klant met Salesforce Customer 360.