Premium content ophalen

Bij socialmediagigant Meta zijn ze verrast door het snelle succes van de nieuwe app Threads, de Twitter-kloon die vorige week woensdag onder de vlag van Instagram werd gelanceerd in de VS. En hetzelfde geldt voor Twitter, dat zich aanvankelijk niet bijster veel zorgen maakte over de zoveelste concurrent op de markt.

Maar dat veranderde snel. Afgelopen maandag, slechts vijf dagen na lancering van Threads, liet CEO Mark Zuckerberg van Meta weten dat zich al 100 miljoen mensen als gebruiker hadden aangemeld voor zijn nieuwe app. Daarbij merkte hij op dat de groei grotendeels organisch was. Deze explosieve groei maakt Threads het snelst groeiende platform ooit.

“Ik ben heel erg verrast en dat geldt voor iedereen”, zegt een Meta-werknemer die betrokken was bij de lancering van Threads, maar niet direct aan het product werkte. Intern werd verwacht dat er zich slechts enkele miljoenen, misschien 10 miljoen gebruikers, zouden aanmelden voor Threads. Dat zou voornamelijk moeten gebeuren doordat de nieuwe app verbonden is aan Instagram.

Premium content ophalen