Waarom je deze herfst bij de Jaguar dealer langs moet gaan? Voor de Jaguar XF Sportbrake natuurlijk. Want Jaguars gloednieuwe stationwagon is de betere auto voor de zelfverzekerde zakelijke rijder.

Voor de automobilist die gedistingeerd comfort en veiligheid wil combineren met allure en robuuste techniek, en intelligente technologie met strakke aerodynamische vormgeving.

Vanzelfsprekend comfort

Het zal je niet verbazen dat de XF een zeer ruime auto is. Niet alleen is de been- en knieruimte achterin riant, dankzij de slim opklapbare achterbanken breid je de bagageruimte van 565 liter moeiteloos uit naar 1.700 liter. Ten slotte heeft de XF nog opbergruimte onder de vloer. Wie XF rijdt kijkt dan ook niet op een koffer meer of minder.

Het interieur is niet alleen ruim, maar ook rustgevend. Het aantal schakelaars en druktoetsen is tot een minimum beperkt en geeft een net en opgeruimd gevoel. De auto is zeer licht door het bijzondere glazen panoramadak van 1,6 m2 (optie). Toch nog iets te licht? Dan sluit je met één handsfree gebaar het ingebouwde zonnescherm.

Andere opmerkelijke features zijn de configureerbare ambianceverlichting en het ionisatiesysteem dat de luchtkwaliteit opnieuw verder verbetert. Ook nog het vermelden waard is de waterproof Jaguar Activity Key polsbandsleutel. Voor wie graag de autosleutels thuis laat bij het sporten of zwemmen.

Intelligente technologie

Jaguar komt ook dit keer met een auto boordevol slimme technologie. Een greep uit de snoepvitrine: automatische herkenning van verkeersborden, adaptieve LED-koplampen, aangepaste Cruise Control functie met Queue Assist, Lane Keeping Assist met Driver Condition Monitoring – handig, een elektronische butler die je waarschuwt als je niet voldoende uitgerust bent – Park Assist, een autonome noodremfunctie en Blind Spot Assist.

En heb je je handen even vol: met één soepel voetje onder de achterbumper open of sluit je de achterklep. Een interessante feature is de Torque Vecuring, het gecontroleerd, individueel afremmen van het binnenste voor- en achterwiel in een bocht. Waarmee je met de XF ook zeer krappe bochten moeiteloos en met een zelfverzekerde wegligging neemt.

Touch en Swipe

Middenin het dashboard zit het 8 inch touchscreen instrumentpaneel dat daarmee een soort ‘hub’ is voor bediening, connectiviteit en entertainment. Opmerkelijk is de gevoeligheid voor touch- en swipe-commando’s en Bluetooth-integratie van de smartphone zodat je deze via je scherm kunt bedienen. De geïntegreerde ’text-to-voice’-technologie leest binnenkomende SMS-berichten voor en voorkomt daarmee dat je afgeleid wordt.

Een waaier aan motoren

De XF komt niet alleen in verschillende soorten en maten, je kunt je eigen auto configureren en aanpassen aan je persoonlijke voorkeuren, smaak en rijstijl. Dat betekent dat je niet alleen kunt kiezen uit handgeschakeld of automaat, maar dat je onder de kap kunt kiezen uit vier verschillende viercilinder Ingenium benzine- en dieselmotoren.

Voor de liefhebber is de XF Sportbrake ook leverbaar met twee zescilindermotoren: een 3.0 liter Supercharged V6 met 380 pk en een TDV6-dieselmotor met 300 pk. Voor de liefhebber met haast: deze laatste motor trekt vanuit stilstand op naar 100 km/h in slechts 6,6 seconden. Overigens zijn alle motoren uitgerust met Stop/Start-technologie en Smart Regenerative Charging, dus als je remt of gas terugneemt, wordt de accu automatisch opgeladen.

Last but not least: de Jaguar XF Sportbrake is een veilige auto. Lightweight Aluminium Architecture is hier het sleutelbegrip: veel geklonken aluminium wat resulteert in een buitengewoon sterke carrosserie. Niet alleen heel veilig, ook nog eens extreem licht.

En de prijs? De XF komt in verschillende types. De XF Sportbrake Pure rijd je vanaf € 55.680, de XF Sportbrake Prestige vanaf € 59.130, de XF Sportbrake Portfolio begint bij € 61.580, de XF Sportbrake R-Sport € 60.080 en de XF Sportbrake S heeft een vanafprijs van € 90.020. Let op: dit zijn de standaardmodellen die stuk voor configureerbaar zijn. Jaguar bied je veel mogelijkheden om een Jaguar XF samen te stellen die aansluit op jouw smaak, rijstijl en voorkeuren.

Zakelijk, intelligent, allure. Je rijdt niet zomaar een Jaguar.


Een zakelijke uitstraling, en toch ook een auto voor het hele gezin. De Jaguar XF Sportbrake combineert beide.


Een uitnodigend en rustgevend interieur boordevol intelligente state-of-the-art technologie.


…ruimte, ruimte en nog eens ruimte…


Het supersize panoramadak van 1,6 m2 versterkt de beleving van ruimte en licht.


Hoe je een bagageruimte van 565 liter omtovert tot eentje van 1.700 liter.


Ook achterin is het prettig rijden in de Jaguar XF Sportbrake.


Met een voetje open je de kofferbak.


Dit hoeft eigenlijk niet, want die fiets kan gewoon achterin…

 


Minder weerstand, hogere snelheden en minder CO2-uitstoot dankzij een uitgekiende aerodynamische vormgeving.


Handsfree het zonnescherm openen of sluiten…


De strakke belijning en het zakelijke front geven de Jaguar XF Sportbrake een professionele uitstraling


Het vele aluminium maakt de Jaguar XF Sportbrake niet alleen licht, maar vooral sterk en wendbaar.


Vier state-of-the-art viercilinder Ingenium benzine- en dieselmotoren leveren schone en efficiente pk’s met lage CO2-emissies.


En met deze sportief ogende en waterproof polsband hoef je nooit meer met autosleutels op zak te sporten.

Lees meer over de Jaguar XF Sportsbrake »