De app die standaard op je smartphone zit om te bellen is oké, maar maakt gebruik van verouderde technologie. Er zijn intussen meer dan genoeg opties die nieuwere technologie gebruiken voor veel beter klinkende telefoongesprekken.

Providers hebben de audiokwaliteit van telefoongesprekken verbeterd met hd-voice, maar het blijft de vraag of ze die technologie altijd inzetten.

Maar geen nood! Als je deze apps gebruikt voor je telefoongesprekken, zal dat je de nodige MB’s kosten, maar je moet wel heel lang geen wifi hebben om echt een aanslag te doen op je databundel. Ze zijn ook perfect voor internationale gesprekken, omdat ze in feite gratis zijn.

Deze apps zijn ook weer niet perfect. Zo moet degene die je opbelt wel dezelfde hebben app geïnstalleerd. Daarom heb ik populaire apps geselecteerd die jij en je omgeving waarschijnlijk al wel hebben.

Bekijk ze hier:


Facebook Messenger

Foto: Google Play Store

Een groot deel van je contacten heeft hoogstwaarschijnlijk de Facebook-app en daarom ook de aparte Messenger-app van Facebook.

Facebook Messenger is vooral bekend vanwege de tekstberichten die je ermee kan versturen, maar je kan de app ook gebruiken om te (video)bellen via wifi of mobiel internet.


Skype

Foto: iTunes

Skype is er al sinds het allereerste begin van videobellen en het staat zo'n beetje synoniem voor contact houden met vrienden en familie ver weg. Skype is vooral bekend vanwege videobellen, maar je kan er ook alleen audiogesprekken mee voeren vanaf je mobieltje, tablet of desktop.


Google Hangouts

Foto: iTunes

Hangouts was oorspronkelijk een app voor Gmail op de desktop, maar heeft zich ontwikkeld tot een toepassing die ook audio- en videogesprekken aankan op zowel mobiele apparaten als computers.


FaceTime Audio (alleen voor de iPhone)

Foto: Apple

Net als Skype staat de iPhone-app FaceTime vooral bekend om zijn videogesprekken, maar je kan er ook audiogesprekken mee voeren. De app is alleen beschikbaar voor de iPhone en Mac-computers. Maar als je weet dat vrienden of familie een iPhone hebben, dan weet je dat ze ook de FaceTime-app hebben.


WhatsApp

Foto: iTunes

WhatsApp is een internationale favoriet voor berichtjes, maar je kan er ook betere telefoongesprekken mee voeren dan met je standaard telefoon-app. Onlangs heeft het bedrijf ook videobellen toegevoegd.

LEES OOK: De 5 beste, verborgen functies van de laatste iPhone update