Tijdens een virtuele vergadering gaf een adjudant President Joe Biden een briefkaartje om hem te vertellen dat hij iets op zijn kin had.

Die memo werd daarop vastgelegd door een fotograaf.

Biden is niet de eerste politicus die een fotograaf een inkijkje geeft in notities, eerder werd Donald Trumps ‘no quid pro quo’ memo duidelijk vastgelegd.

In Nederland sloeg Kasja Ollongren een flater met het inmiddels beruchte ‘functie elders’-document.

Kajsa Ollongren is niet de enige die notities per ongeluk laat vastleggen door een oplettende fotograaf. In de Verenigde Staten heeft Joe Biden nu zijn eigen memo-misstap. Een adjudant gaf hem een briefje met de aanwijzing “Meneer, er zit iets op uw kin”.

De fotograaf spotte het briefje vrijdag tijdens een virtuele bijeenkomst met gouverneurs, waarbij de Amerikaanse president sprak over de aanpak van bosbranden.

Het notitie voor de president werd zichtbaar toen Biden de kaart omdraaide om even wat aantekeningen te maken.

De vorige president, Donald Trump, werd ook al eens met duidelijke notities op de foto gezet. Bij dit ‘no quid pro quo’-moment werden de notities met de punten die Trump wilde maken over zijn gesprek met de Oekraïnse presidnt Volodymyr Zelensky op de foto vastgelegd. Trump zou Zelensky destijds hulp hebben geboden in ruil voor een onderzoek naar de zoon van Biden.

Trumps notities gaven duidelijk aan dat hij zo'n 'quid pro quo'-overeenkomst in alle toonaarden ontkende; "Ik wil niets. Ik wil niets. Ik wil geen quid pro quo".

Bosbranden in de Verenigde Staten zorgen voor gigantische rookwolken

Bij de overeenkomst sprak Biden samen met vicepresident Kamala Harris over de situaties waardoor de bosbranden in de Verenigde Staten zo krachtig om zich heen kunnen grijpen.

"We kunnen niet negeren hoe deze met elkaar verweven factoren - extreme hitte, langdurige droogte, en uiterst ideale omstandigheden voor natuurbranden - het land beïnvloeden", zei de Amerikaanse president tijdens de bijeenkomst. "Dit is dus een uitdaging die om onze dringende, dringende actie vraagt".

De voorbije weken hebben in het Noordwesten van VS verschillende bosbranden gewoed, die zoveel rook veroorzaakten dat deze zelfs aan de oostkust zichtbaar was. Gevaarlijk grote wolken als gevolg van de bosbranden kunnen mogelijk zelfs hun eigen weersysteem creeëren.

"We hebben nog een lange strijd voor de boeg dit jaar, de enige manier waarop we die uitdagingen aankunnen is door samen te werken", zei Biden.

LEES OOK: ‘Sleepy Joe’ zet de valutawereld op stelten