Ook McDonald’s bereidt zich voor op een herstart in de 1,5-metermaatschappij.

De fastfoodketen heeft al een prototype ingericht van een bezoekje aan de McDonald’s dat coronaproof is.

Handen wassen bij de ingang, bestellen via een touchscreen en eten aan tafeltjes met ruime afstand worden straks onderdeel van de standaardervaring bij McDonald’s.

Ook fastfoodketen McDonald’s is klaar om de 1,5-metereconomie op te starten. Dat wordt voor klanten een andere ervaring dan ze gewend zijn, blijkt uit een voorbeeldfilmpje van een prototype McDonald’s in coronatijd.

Minder klanten tegelijk, meer afstand en veel aandacht voor hygiëne kenmerken de nieuwe ervaring bij McDonald’s. Dat moet als volgt in z’n werk gaan.

Een speciaal afgebakend looppad met pijlen wijst je naar de ingang van de McDonald’s: met de bekende dwarsstrepen om anderhalve meter afstand te houden

Vlak bij de ingang kom je bij gele cirkels op het looppad, waar telkens één of twee personen op kunnen staan. Met teksten als “Nu schiet het lekker op”, “Je bent een stapje dichterbij” en “Er is nog maar 1 wachtende voor je.”

Bij de ingang van de McDonald’s nieuwe stijl staat een opstelling met een wasbak, zeep en doekjes. Op een groot geel bord staat een uitleg over hoe je je handen moeten wassen, want “20 seconden handen wassen, dat doen we voor elkaar.”

Dan kom je bij een speciale balie met een McDonald’s medewerker achter een schermpje met plexiglas. De medewerker legt de route in het restaurant uit, voordat de klanten naar binnen gaan.

Daarna kunnen gasten hun bestelling plaatsen op een groot touchscreen bij de bestelkiosk. Dat touchscreen wordt na elk gebruik gereinigd.

McDonald’s komt je bestelling brengen met karretje

Na het plaatsen van de bestelling kunnen de klanten plaatsnemen aan een tafeltje in het restaurant. Medewerkers zorgen ervoor dat gasten op voldoende afstand van elkaar zitten, met minimaal 1,5 meter ruimte. Dus niet alle tafeltjes worden tegelijk gebruikt.

Op tafeltjes die net zijn schoongemaakt staat een bordje: “Schoongemaakt voor jou: ga lekker zitten.” Zo je weet dat je aan een hygiënisch tafeltje plaatsneemt.

Een medewerker van McDonald’s komt de bestellingen brengen met een karretje, zodat er voldoende afstand gehouden wordt en de gasten de bestelling zelf van het karretje kunnen pakken. De medewerker draagt sowieso handschoenen uit hygiënische overwegingen.

Contactpunten, zoals de karretjes waarmee bestellingen worden vervoerd, na gebruik steeds gereinigd.

Als de gasten klaar zijn, kunnen ze via een aangegeven looproute de McDonald’s verlaten

Bekijk hieronder het filmpje van het prototype nieuwe McDonald’s in coronatijd.

Lees meer over ondernemen in de 1,5-metereconomie: