Max Verstappen is met mechanische tegenslag begonnen aan de eerste vrije training van de Grand Prix van Bahrein.

Al na een paar minuten liet zijn Red Bull hem in de steek. Door een probleem in de elektronica viel de auto stil op het circuit van Sakhir.

Verstappen duwde zijn racewagen samen met toegesnelde circuitmedewerkers naar de pitstraat.

Het team probeerde het euvel snel te verhelpen, maar dat lukte niet. De Limburger, die in de openingsrace van de Formule 1 twee weken geleden in Melbourne als zesde finishte, kwam niet meer de baan op tijdens de training.

Bekijk hieronder hoe Verstappen de auto terugduwt:

De teamgenoot van Verstappen, Daniel Ricciardo, verging het een stuk beter. De Australiër noteerde in zijn Red Bull de beste tijd: 1.31,060.

Hij was ruim drie tienden sneller dan de Fin Valtteri Bottas van Mercedes. Kimi Räikkönen klokte in zijn Ferrari de derde tijd op bijna vier tienden van Ricciardo.

Verstappen houdt vertrouwen in bolide

Verstappen heeft voor de Grand Prix van Bahrein op zondag een duidelijke doelstelling. “We willen hier natuurlijk beter presteren dan tijdens de eerste race, maar dat zal niet heel moeilijk zijn”, zei de Nederlandse Formule 1-coureur donderdag met de nodige zelfspot.

Lees ook op Business Insider

Toch was de 20-jarige Limburger zeker niet somber gestemd. “Onze auto heeft het hele weekend in Australië goed gefunctioneerd”, liet hij weten op Verstappen.nl. “Ik heb het land met een goed gevoel verlaten. We waren competitief in Melbourne en proberen het opnieuw in Bahrein. Hopelijk zijn de rechte stukken niet te pijnlijk voor ons, dan hebben we een goede kans. Ik heb vertrouwen in de auto.”

De race gaat zondag om 17.10 uur van start.

LEES OOK: Dit verdient Max Verstappen, onze 20-jarige F1-held die tot nu toe drie races won