Mark Zuckerberg, de oprichter van Facebook, geeft toe dat hij twintig identieke grijze shirts in de kast heeft hangen. “Ik draag elke dag hetzelfde.”

Voor het eerst sinds de beursgang van Facebook afgelopen mei heeft Mark Zuckerberg de tijd genomen voor een tv-interview. Hij sprak met Matt Lauer van The Today Show op de Amerikaanse zender NBC. Het interview wordt donderdag uitgezonden.

Zuckerberg vertelt aan Lauer dat hij niet veel in de kledingkast heeft hangen. Die wordt voornamelijk gebruikt door zijn vrouw, Priscilla Chan, een studievriendin waar hij vlak na de beursgang in mei mee trouwde. Zuckerberg heeft genoeg aan één lade.

Daarin liggen twintig identieke grijze shirts. “Ik bedoel, ik draag hetzelfde elke dag. Ik bedoel, letterlijk, als je in mijn kledingkast kon kijken”, vertelt de topman van Facebook, die nooit bekend heeft gestaan als een groot spreker.

Capuchontrui

Zuckerberg heeft het niet zo op nette kleding. Bij de beursgang van Facebook droeg hij gewoon een capuchontrui, iets dat hem op kritiek kwam te staan van analisten. Hij zou een te onvolwassen indruk maken als leider van een groot, beursgenoteerd techbedrijf.

Eerder dwong Zuckerberg zichzelf ertoe om een jaar lang een stropdas te dragen. Dat gaf echter geen boost aan zijn imago: vorig jaar werd 'Zuck' gekozen tot slechtst geklede technerd door het Amerikaanse stijlmagazine GQ.

Steve Jobs droeg ook hetzelfde

De uitspraak van Zuckerberg doet denken aan een andere techtopman die elke dag hetzelfde aan had: wijlen Steve Jobs. Hij droeg sinds zijn terugkeer bij Apple in 1996 altijd een zwarte coltrui, jeans en gympen.

Ook andere techbazen staan niet bekend om hun smaakvolle kantoorkleding. Bill Gates was in de jaren tachtig van de vorige eeuw al berucht om zijn vreemde truien.