• Marco Borsato is officieel beschuldigd van seksueel misbruik, bevestigen het Openbaar Ministerie en de advocaat van de zanger.
  • Bij de aangifte is melding gedaan van “onzedelijke betastingen” die Borsato zou hebben gedaan.
  • Volgens De Telegraaf gaat het om een 22-jarige vrouw die zegt vanaf haar vijftiende seksueel te zijn misbruikt door de zanger.

Tegen Marco Borsato is aangifte gedaan, bevestigt het Openbaar Ministerie Midden-Nederland. Bij de aangifte is melding gedaan van “onzedelijke betastingen” die Borsato zou hebben gedaan.

Volgens De Telegraaf gaat het om een vrouw van 22 jaar die zegt vanaf haar vijftiende seksueel te zijn misbruikt door de zanger.

Ze stelt in haar aangifte dat gedurende een aantal jaren sprake is geweest van het plegen van ontuchtige handelingen. Bij aanranding gaat het dan om ongewenst aanraken van geslachtsdelen, billen en borsten. De politie heeft bewijsmateriaal in beslag genomen, dat de aangifte kan ondersteunen.

Borsato bevestigde in een verklaring dat er aangifte tegen hem is gedaan.

"De aangifte is duidelijk een reactie op het door mij aangevraagde onderzoek bij het Openbaar Ministerie", aldus de verklaring. "Het is goed dat er nu een aangifte ligt, want die kan dan betrokken worden bij het onderzoek dat ik heb gevraagd. Ik zie de uitkomst van het onderzoek met vertrouwen tegemoet. Ik ontken zoals bekend alle aantijgingen die ik tot dusverre alleen via de pers mocht vernemen."

De verklaring is verspreid door Knoops' Advocaten. Geert-Jan Knoops is de advocaat van Borsato.

Het OM Midden-Nederland zegt de aangifte van de "onzedelijke betastingen" in onderzoek te nemen. Vorige week verzocht Knoops het Openbaar Ministerie namens Borsato onderzoek te doen naar de bron van geruchten die over de zanger de ronde doen. Die zaak ligt bij het Openbaar Ministerie Noord-Holland, aldus een woordvoerder van het OM Midden-Nederland.

Marco Borsato annuleerde clubtour

Verschillende roddelkanalen brachten de afgelopen tijd dat Borsato zich schuldig zou hebben gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag tijdens een van de barbecues die de zanger jaarlijks organiseerde voor de zangers en zangeressen die hem als coach kozen in The Voice of Holland en The Voice Kids. Bewijs werd daarvan niet gegeven.

Vorige week werd bekend dat Borsato zijn complete clubtour had geannuleerd. Kaartverkoper Ticketmaster meldde dat er "op korte termijn" geen nieuwe geschikte data waren gevonden voor de shows die werden uitgesteld vanwege de nieuwe coronamaatregelen.

Borsato zou met zijn Hef Je Glas Met Mij-tournee langs 22 clubs door heel Nederland gaan. Onder meer Paradiso in Amsterdam, Doornroosje in Nijmegen, Paard in Den Haag en TivoliVredenburg in Utrecht stonden op de planning.

De zanger maakte dinsdag bekend zich terug te trekken als ambassadeur van War Child. "Ik wil mij volledig richten op de verdediging en niemand in mijn omgeving daarmee belasten en al helemaal niet een instantie als War Child, die mij zo aan het hart gaat", aldus Borsato in een persbericht dat verspreid is door Knoops' Advocaten.