Rosan Diamond ontwerpt sinds 2012 speciale creditcards die gemaakt zijn van goud, diamanten, parels en andere edelstenen. Ze kunnen wel 50.000 dollar kosten (45.000 euro), dus je wilt ze zeker niet verliezen.

In 2017 noemde CNBC’s ‘Secret Lives of the Super Rich’ Rosan Diamonds collectie “de meest overdreven creditcards die ooit gemaakt zijn”.

Business Insider sprak met Ruslan Aybazov, Rosan Diamonds directeur business development, om meer te weten te komen over hoe deze creditcards werken en hoe de oogverblindende ontwerpen tot stand komen.


Rosan Diamond is een producent van betaalpasjes die luxe sieraden en technologie samenbrengt, met kantoren in Rusland en Zwitserland.

Foto: Rosan Diamond

Rosan Diamond is in 2000 opgericht en is ooit begonnen door gouden kaarten met juwelen als kunstvoorwerp te verkopen. In de loop van de tijd heeft het bedrijf integratie met betalingstechnologieën ontwikkeld en in 2012 kreeg het een certificering van VISA om zijn kaarten op de platforms VISA Infinite en de VISA Signature te verkopen.

Vandaag de dag bestaan de klantjuwelen van Rosan Diamond uit bedrijven, zoals het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde luxury lifestyle management-bedrijf Insignia, en particulieren.


Tot nu toe heeft Rosan Diamond zo'n 450 luxe betaalpassen verkocht.

Een juwelier bezet een kaart met juwelen met behulp van een schets. Foto: Rosan Diamond

De meerderheid van Rosan Diamonds directe klanten zijn zakenmannen uit Oost-Europa, het Gemenebest van Onafhankelijke Staten (GOS) waaronder Rusland en Kazachstan, Malta, Zwitserland en Latijns-Amerika, aldus Ruslan Aybazov.

Insignia, een van Rosan Diamonds partners, die in 2020 een nieuwe creditcardservice voor zijn leden zal lanceren, heeft wereldwijd 800 klanten. Ongeveer 50 hiervan komen uit de VS, van wie een kwart miljardair is, stelt Bloomberg.


Na het ontwerpen duurt het nog zes tot negen weken om de kaart in elkaar te zetten

Foto: Rosan Diamond

Het ontwerpen neemt drie weken tot drie maanden in beslag. Dat geldt voor zowel op maat gemaakte ontwerpen als ontwerpen die dat niet zijn, vertelt Aybazov.

De ontwerpen verschillen van botanische voorstellingen tot reproducties van historische paleizen tot eigenaardige en moderne ontwerpen zoals panda's en planeten. Iedere kaart is uniek. Hoewel sommige als onderdeel van een serie ontworpen worden, heeft ieder eindproduct andere materialen of kleurschema's.

De kosten van Premade Art Collection-kaarten variëren momenteel tussen de 16.000 en de 30.000 euro. Ontwerpen op maat zijn over het algemeen duurder dan reeds ontworpen kaarten. De duurste op maat gemaakte Art Collection-kaart bedroeg 45.000 euro, vertelt Aybazov aan Business Insider.


De kaarten hebben een'chip en pin'-functie en kunnen overal worden gebruikt waar VISA wordt geaccepteerd, behalve in pinautomaten.

Foto:Rosan Diamond

De bank van de klant geeft een zogenoemde companion-kaart van plastic uit, met een creditcardnummer en CVV-code voor gebruik in een pinautomaat en online.

Als een klant geen rekening heeft bij een partnerbank van Rosan Diamond, dan zal een vertegenwoordiger van Rosan Diamond of VISA contact opnemen met de bank van de klant om een en ander door te spreken.


Na voltooiing wordt de kaart in een luxueuze houten doos naar de bank van de klant gestuurd.

Foto: Rosan Diamond

Rosan Diamond zorgt gratis voor vervanging van de chip en een poetsservice, vertelt Aybazov aan Business Insider. Rosan Diamond prijst de kaarten op zijn website aan als waardevol erfstuk en suggereert dat deze generaties lang kunnen meegaan.

Hier kan je een aantal van Rosan Diamonds meest bijzondere Art Collection-kaarten zien:


'Panda's'

Foto: Rosan Diamond

Ontwerpdetails: Twee panda's in een boom

Gemaakt met: Goud, 612 diamanten, 6 robijnen, 12 roze saffieren, 4 groene diamanten, jaspis, jadeiet, malachiet, violaan, schelp en parelmoer

Bron: Rosan Diamond


'Tsuba Draak'

Foto: Rosan Diamond

Ontwerpdetails: Twee Japanse draken

Gemaakt met: Goud, 72 champagne diamanten, 231 cognac diamanten, parelmoer en jaspis

Bron: Rosan Diamond


'Golf'

Foto: Rosan Diamond

Ontwerpdetails: Een vrouwelijke golfer die een swing maakt

Gemaakt met: Goud, 183 diamanten en parelmoer

Bron: Rosan Diamond


'De kus'

Foto: Rosan Diamond

Ontwerpdetails: Geïnspireerd op het schilderij 'De kus' van de Oostenrijkse schilder Gustav Klimt

Gemaakt met: Goud, vuursteen, jaspis, nefraïet, jadeiet, malachiet, rhodoniet, charoiet, tijgeroog, parelmoer en sodaliet

Bron: Rosan Diamond


'Planetenparade'

Foto: Rosan Diamond

Ontwerpdetails: Planeten die in een 'parade' samenkomen aan één kant van de zon

Gemaakt met: Goud, 190 diamanten, jaspis, turquoise, lazuriet, rhodoniet, charoiet, carneool en parelmoer

Bron: Rosan Diamond


'Vlinder in de orchideeën'

Foto: Rosan Diamond

Ontwerpdetails: Een vlinder vliegt tussen orchideeën

Gemaakt met: Goud, 133 diamanten, 86 zwarte diamanten, 4 blauwe saffieren, 48 roze saffieren, 68 robijnen, jadeiet, parel, koraal, nefraïet, parelmoer en rhodoniet

Bron: Rosan Diamond


'Fresco's van Knossos'

Foto: Rosan Diamond

Design details: De kaart is een reproductie van twee fresco's (één aan de voorkant en één aan de achterkant) uit het antieke Paleis van Knossos op het eiland Kreta, wat dateert uit 1900 voor Christus.

Gemaakt met: Goud, 413 diamanten, 245 blauwe saffieren, dumortiriet, jaspis, lazuriet en parelmoer

Bron: Rosan Diamond


'Onsterfelijken'

Foto: Rosan Diamond

Ontwerpdetails: Krijgers en een gevleugelde sfinx van schilderijen uit het paleis van de Perzische koning Darius I in Susa in het tegenwoordige Iran

Gemaakt met: Goud, diamanten, jaspis, turquoise, jadeiet, lazuriet, violiaan, azuriet en parelmoer

Bron: Rosan Diamond


'Reggae'

Foto: Rosan Diamond

Ontwerpdetails: Een gevlochten hangmat en marijuanablad

Gemaakt met: Goud, 56 diamanten, jaspis, jadeiet, lazuriet en parelmoer

Bron: Rosan Diamond


LEES OOK: Zo ziet de dag van een persoonlijke assistent van de ultrarijken eruit – van het ophalen van een Cartier-horloge tot het regelen van een skireisje