Geen zin meer in het smeren van boterhammen voordat je naar je werk gaat? Na een lange dag geen energie meer om te koken? Nog een paar maanden en dan rolt de pizza gewoon uit de printer.

Het bedrijf Natural Machines zegt in de tweede helft van 2014 Foodini op de markt te brengen: een 3D-printer waar je vers eten mee kunt printen. De Foodini staat pas twee dagen op crowdfundingwebsite Kickstarter en heeft nu al meer dan 40 duizend dollar ingezameld.

Natural Machines heeft 100 duizend dollar nodig om de eerste exemplaren van de Foodini te kunnen produceren voor de consumentenmarkt. Foodini zal te koop zijn via internet en in speciaal geselecteerde winkels. Het apparaat moet rond de duizend euro gaan kosten.

Printen is makkelijker dan koken

Met de Foodini kun je speciale recepten koken. Je doet de verse ingrediënten zelf in de capsules. Soms is het makkelijker om niet alles te laten printen, zoals bij een pizza. Je print dan de hele pizza, maar doet zelf de kruiden erop.

Natural Machines is in gesprek met verschillende winkels om te kijken of het mogelijk is om kant en klare capsules met ingrediënten aan te bieden om te gebruiken in de Foodini.

Van ravioli tot chocoladesculpturen

Met de Foodini hoef je geen uren te wachten tot je eten klaar is. In een paar minuten heb je al een vers geprinte cracker, aldus het bedrijf. Heb je meer tijd, dan print je in zo’n 20 minuten een chocoladesculptuur.

Niet iedereen is overigens straks beter en sneller af met de voedselprinter. Voor hele grote gezinnen blijft zelf koken in sommige gevallen sneller. Wil je voor vier personen ravioli ‘koken’ met de Foodini, dan duurt dat langer dan wanneer je alleen voor jezelf print.

Lees ook op Business Insider

Lees ook

Dit voedsel komt al uit de 3D-printer

Zo bespaar je geld met een 3D-printer

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl