Infinity pools zijn vaste prik bij idyllische resorts en luxe hotels en mogen tegenwoordig niet ontbreken in je Instagram-galerie.

Nu is Compass Pools, een van oorsprong Australische zwembadenfabrikant, van plan een infinity pool te bouwen op de top van een nieuwe 55 verdiepingen tellende Londense wolkenkrabber, met 360 graden uitzicht over de skyline.

Dat levert pas spectaculaire kiekjes op. Althans, als je weet hoe je er in komt, en er weer uit.

Want aan geen enkele zijde van het bad is een trap te bekennen en doemt de afgrond op, constateerde het internet ook bij de bekendmaking van de plannen.

Sommigen kwamen met hun eigen ideeën om het zwembad in en uit te komen.

Anderen vergeleken de ’traploze’ infinity pool met de game Sims, waarbij spelers moeten proberen virtuele wezens (Sims) met een eigen wil in het gareel te houden.

Blijkbaar had internet de uitleg van Compass Pools gemist. Het bedrijf schrijft in een persbericht dat zwemmers het oneindige bad in komen via een spiraalvormige trap die vanuit de bodem omhoog komt. Het foefje is gebaseerd op de ingang van een duikboot.

"De trap werkt als een koker in een koker", legde Alex Kemsley, ontwerper en technisch directeur van Compass Pools, uit aan Business Insider. "De eerste koker baant zich een weg door het water en creëert een luchtsluis. De tweede brengt de trap naar het wateroppervlak."

Kemsley voegde eraan toe dat de trap zou worden bestuurd door programmeerbare bediening om ervoor te zorgen dat alle sloten en kleppen op het juiste moment werken.

Naast een mysterieus toegangsmechanisme, heeft het bad ook een transparante bodem zodat zwemmers de gasten onder hen kunnen zien, en vice versa. Ook houdt een anemometer de wind en windsnelheid in de gaten zodat het water van het oneindige bad niet over de randen klotst, bovenop Londen.

De bouw van Infinity Londen, zoals de wolkenkrabber heet, zou al in 2020 kunnen beginnen, liet Compass Pools weten. Behalve een spectaculaire infinity pool bevinden zich op de bovenste verdiepingen een vijfsterrenhotel, een spa, appartementen en luxe winkels.