Het was druk vrijdagmiddag in de Reguliersbreestraat in Amsterdam.

Tientallen patatliefhebbers, een handjevol toeristen én fans van Lil’Kleine stonden in de rij voor een patatje te scoren bij de nieuwe zaak van de rapper

Lil’Kleine, ofwel: Jorik Schouten, stond zelf achter de frituurpan om de feestelijke opening van zijn patatzaak te vieren.

Even geen drank en drugs dus, maar patat en mayonaise. Dit is de rapper slash ondernemer van plan in Amsterdam:

De Belg is al drie decennia een begrip in Amsterdam en werd opgezet door wijlen Rijk Lam, de vader van Daniel. Daniel pakte twee jaar geleden het plan op om de zaak weer in eigen hand te nemen. Sinds het overlijden van zijn vader in 2009 was deze in handen van verschillende uitbaters.

#debelgamsterdam

Een bericht gedeeld door "De Belg" Patat Amsterdam (@debelg_amsterdam) op


Scholten en Lam zijn al elf jaar vrienden en vanuit die vriendschap is ook het plan ontstaan om met zijn tweeën de zaak te exploiteren.

Opening !!🎉 #debelgamsterdam #lilkleine #homemade #fries #patat

Een bericht gedeeld door "De Belg" Patat Amsterdam (@debelg_amsterdam) op


"Ik heb niet veel met patat, maar wel veel met geld verdienen. Dat is het, en patat is gewoon een gouwe business", zei de jonge ondernemer tegen RTL Boulevard.

2017-07-21 14:02:35 AMSTERDAM - Rapper Lil Kleine tijdens de opening van de patatzaak De Belg. De Belg is al 30 jaar een begrip in de Regulierbreestraat en is opgezet door wijlen Rijk Lam, de vader van Daniel. ANP KIPPA REMKO DE WAAL

Vooral Lam zal dagelijks in de zaak te vinden zijn. Lil' Kleine heeft het te druk zijn met touren, maar geeft wel aan ieder vrij moment naar de zaak te komen. Tegen RTL Boulevard: "Ik ga zeker ook patatjes bakken, maar ik ga ook zeker geld verdienen. Als ik iets ga doen, dan ga ik er ook vol voor. Dan wil ik alles 100 procent goed kunnen."

2017-07-21 14:01:11 AMSTERDAM - Rapper Lil Kleine en Daniel Lam tijdens de opening van de patatzaak De Belg. De Belg is al 30 jaar een begrip in de Regulierbreestraat en is opgezet door wijlen Rijk Lam, de vader van Daniel. ANP KIPPA REMKO DE WAAL

Dat blijkt ook wel. De zaak is compleet gerenoveerd en het personeel is in nieuwe witte overhemden van de Amsterdamse pakkenzaak Oger gestoken.

2017-07-21 13:57:34 AMSTERDAM - Rapper Lil Kleine en Daniel Lam tijdens de opening van de patatzaak De Belg. De Belg is al 30 jaar een begrip in de Regulierbreestraat en is opgezet door wijlen Rijk Lam, de vader van Daniel. ANP KIPPA REMKO DE WAAL

De twee beginnen met de zaak in Amsterdam, maar hebben het plan om in de toekomst naar nog meer filialen en steden uit te breiden.


Als Lil' Kleine moet kiezen, dan gaat hij toch liever voor patat dan oesters. Tegen RTL Boulevard: "Zeker patat, met een glaasje champagne erbij."

2017-07-21 14:12:38 AMSTERDAM - Rapper Lil Kleine en Daniel Lam tijdens de opening van de patatzaak De Belg. De Belg is al 30 jaar een begrip in de Regulierbreestraat en is opgezet door wijlen Rijk Lam, de vader van Daniel. ANP KIPPA REMKO DE WAAL