In de tweede aflevering van #techtalks pakt deze doorgewinterde cyberexpert het podium. Bijna een derde van de Nederlandse ondernemers neemt cybersecurity niet serieus genoeg, blijkt uit een onderzoek van VodafoneZiggo in 2022. Het aantal grote bedrijven dat eerder aangaf goed voorbereid te zijn op risico’s daalt, en ook het midden- en kleinbedrijf zijn kwetsbaar. Met name deze laatste groep heeft vaak niet het idee dat zij een target zijn, maar dat zijn ze wel degelijk. Maar liefst 70% van de cyberaanvallen vindt plaats in het MKB.

#techtalks is een samenwerking tussen Business Insider en Vodafone Business. In #techtalks laten inspirerende topsprekers je in slechts 10 minuten zien hoe jouw bedrijf veilig digitaal kan groeien met technologie. Bekijk meer talks op businessinsider.nl/techtalks.

Vooruitstrevende CISO 

Jurre Horsels is een zeer vooruitstrevende CISO bij VodafoneZiggo. In zijn rol is hij eindverantwoordelijk voor de cybersecuritystrategie van dit bedrijf dat onderdeel is van de vitale sector. Jurre: “Als wij slachtoffer worden van een cyberaanval, kunnen mensen 112 niet meer bereiken. Daarom hanteren wij een absolute Security-First strategie”. Dat houdt in dat cybersecurity en dataprivacy vanaf het allereerste begin worden geïntegreerd in alle systemen en bedrijfsprocessen. En medewerkers worden maximaal getraind om datalekken en cyberaanvallen te voorkomen.  

Unieke, eenmalige inkijk cyberstrategie 

Volgens Jurre zouden álle organisaties cybersecurity bovenaan hun prioriteitenlijst moeten zetten. Als organisaties namelijk te weinig aandacht besteden aan hun cyberveiligheid kan dat tot zeer grote problemen leiden. Cyberaanvallen kunnen uitval van systemen of datalekken veroorzaken en continuïteitsrisico’s met zich meebrengen. Als een bedrijf in de vitale sector opereert, kunnen aanvallen zelfs leiden tot disruptie van onze maatschappij. In #techtalks geeft hij daarom eenmalig een inkijk in zijn cyberstrategie deelt hij zijn belangrijkste lessons learned. 

Must-see voor iedere ondernemer (ook met beperkte middelen) 

In bovenstaande aflevering geeft Jurre een duidelijk stappenplan om weerbaar te worden tegen cyberaanvallen, inclusief doeltreffende maatregelen. Ook geeft hij een overzicht van waardevolle investeringen die je als ondernemer kunt doen en waar die toe leiden. Hij laat je nadenken over welke zaken je zelf kunt organiseren en welke je beter kunt uitbesteden. Tot slot geeft hij 3 effectieve acties die je vandaag nog in gang kunt zetten voor een betere cyberveiligheid. De aflevering is een must-see voor ondernemers van elke omvang en met elk budget.

#techtalks is een samenwerking tussen Business Insider en Vodafone Business. Met Vodafone Business regel je alles op één plek. Voor ondernemers die snel en veilig digitaal willen ondernemen. Ontdek hier de mogelijkheden voor jouw bedrijf.