Afgelopen week plaatste de vice-president van Lenovo, Chang Cheng, een paar interessante afbeeldingen op het sociale netwerk Weibo. Hij onthulde er de nieuwe telefoon van het bedrijf, de Z5, die naar verluidt een all-screen voorkant heeft.

De iPhone X is al voorzien van een scherm zonder randen, maar de voorkant van de telefoon bestaat nét niet helemaal uit scherm. Dat komt omdat er bovenin het scherm een inkeping zit voor de TrueDepth camera voor Face ID. De voorkant van de Lenovo Z5 bestaat daarentegen wel echt uit alleen maar scherm.

Daarnaast lijkt het erop dat Lenovo de ‘kin’ van de telefoon heeft weggewerkt. Dat is de onderkant van de telefoon, waar vaak een paar knopjes zitten. Voor makers van smartphones is die kin heel handig: ze kunnen er technologie in stoppen die belangrijk is voor de goede werking van het scherm. Alleen Apple heeft tot nu toe een telefoon zonder kin kunnen maken.

 

De Levono Z5 ziet er in ieder geval uit als een waardige ‘all-screen’ telefoon. Kijk maar:

 

 

lenovo z5 teaser

Foto: Weibo/Chang Cheng

De telefoon heeft nog steeds randen, maar Cheng vermeldde in zijn Weibo-post dat de telefoon een schermratio van 95% heeft. Dat is aanzienlijk meer dan wat de iPhone X heeft, namelijk: 83%.

Hoe ze erin geslaagd zijn om een selfie-camera en sensoren op de voorkant van de telefoon te plaatsen én de beruchte kin te verwijderen is nog steeds onbekend. Volgens CNET, die als eerste de beelden van de Lenovo Z5 postte, is het ook onduidelijk of de telefoon in de ontwikkelingsfase zit of dat het gewoon een concept is.