KPN Ventures is toegetreden tot het Dutch Security TechFund van TIIN Capital. Dat maakte de investeringstak van telecomconcern KPN bekend, zonder financiële details te melden.

Eerder dit jaar traden de regionale investeringsmaatschappij InnovationQuarter en de gemeente Den Haag al als investeerder toe tot het fonds. Ook het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat investeert mee, net als andere partijen.

Het Dutch Security TechFund is dit jaar gestart, aanvankelijk gefinancierd door een groep ‘informal investors’ en is sinds kort ook met een vestiging op The Hague Security Delta in Den Haag aanwezig.

Het fonds zal de komende jaren 30 miljoen euro investeren in cybersecurity-ondernemingen. De focus van het fonds ligt op deze sector, omdat onder meer trends, wetgeving en innovaties aanjagers zijn voor groei.

“Als KPN Ventures geloven we erg in vernieuwing door te leren van ondernemende startups en scaleups in het hele ecosysteem. Daarnaast kunnen we als investeringsfonds van KPN waarde toevoegen door onze kennis van (cyber) technologie en de toegang tot ons netwerk”, aldus Samir Ahmad, investment manager bij KPN Ventures.

Ook Michael Lucassen, partner bij TIIN Capital, is optimistisch over de samenwerking. “Met KPN hebben we een corporate investeerder aan boord, die zijn kennis van technologie op dit gebied met ons wil delen. Ook hebben we via KPN toegang tot veel kennis van marketing en sales en kunnen we bijvoorbeeld gebruik maken hun netwerk.”

Lees ook op Business Insider