De Nederlandse Drogisterij Service neemt het failliet verklaarde DA over. De nieuwe eigenaar denkt ongeveer twee derde van de werknemers over te nemen.

Dat heeft directeur Henk Castelijns van de doorgestarte drogisterijketen laten weten op BNR Nieuwsradio. Hij hoopt het personeel binnen enkele weken meer duidelijkheid te kunnen geven.

Dinsdag werden het distributiecentrum en het hoofdkantoor van DA failliet verklaard en kort daarna kwam het bericht naar buiten dat het retailbedrijf een doorstart maakt onder de vleugels van de Nederlandse Drogisterij Service, onderdeel van Holland Pharma. Dat was geen vooropgezette strategie, aldus Castelijns bij BNR. De directie van DA begon al een half jaar geleden met het praten met partijen om de mogelijkheden voor een doorstart te bekijken.

Het is vooralsnog onduidelijk of de franchisestructuur overeind blijft. Het merendeel van de 266 DA-winkels wordt gerund door zelfstandige franchisnemers.

Het grote probleem bij DA is dat veel van de franchisenemers uit onvrede uit de keten zijn gestapt, met een groot omzetverlies bij de centrale organisatie tot gevolg. Het conflict ontstond toen het bedrijf met plannen kwam voor het uitrollen van een nieuwe formule. Diverse franchisenemers zagen dat als een inbreuk op de contracten die ze met DA waren aangegaan.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl