Een opvallende wending in het drama rond de afgelopen week failliet verklaarde aanbiedingensite Koopjedeal.nl. Online beddenverkoper Dekbed-Discounter.nl neemt Koopjedeal over… en wil gedupeerde klanten compensatie bieden.

Dat maakte Dekbed-Discounter.nl donderdag bekend.

“Gedupeerde klanten willen we zo snel mogelijk helpen”, zegt oprichter Niels Verwij van Dekbed-Discounter.nl in een persverklaring. “Dat is niet gebruikelijk bij een faillissement en zeker ook niet verplicht, maar we willen deze situatie heel graag zo goed mogelijk oplossen. We zijn nu aan het onderzoeken op welke manier we iedereen kunnen compenseren.”

Gedupeerde klanten krijgen via Koopjedeal.nl vanzelf bericht over een mogelijke tegemoetkoming.

Er is ook goed nieuws voor de 48 personeelsleden van Koopjedeal. Zij krijgen de mogelijkheid om bij Dekbed-Discounter.nl aan de slag te gaan. Verwij: “Zij beschikken over heel veel kennis en ervaring. Ook hebben veel personeelsleden de afgelopen maanden laten zien echt hart voor het bedrijf te hebben. Zij zijn echt een aanwinst voor ons.”

Koopjedeal.nl viel afgelopen week om nadat het in betalingsproblemen was geraakt en een geïnteresseerde koper op het laatste moment afviel.

“In Dekbed-Discounter.nl heeft de boedel de meest geschikte partij gevonden”, zegt curator Victor Kruit.”Ik ben verheugd dat Dekbed-Discounter.nl zich zal inspannen zoveel mogelijk personeelsleden een nieuwe arbeidsovereenkomst aan te bieden, alsmede het voornemen heeft geuit gedupeerde klanten te compenseren. Hiermee krijgt Koopjedeal een tweede kans.”

Lees ook op Business Insider

Dekbed-Discounter.nl wil de site van Koopjedeal zo snel mogelijk weer online hebben. Het bedrijf krijgt 2000 tot 3000 orders per dag voor beddengoed en noemt zich op dit vlak de grootste webshop van de Benelux. De omzet in 2018 was ongeveer 40 miljoen euro. Dekbed-Discounter is gevestigd in Gouda en heeft ongeveer 50 mensen in dienst.

LEES OOK: Kaalslag in de winkelstraat: de opvallendste faillissementen van de afgelopen 6 jaar, van V&D tot CoolCat