KLM is woensdag gestart met de eerste van circa tachtig vluchten op biobrandstof tussen Oslo en Schiphol.

De luchtvaartmaatschappij kondigde de reeks vluchten in januari aan, in het kader van het Initiative Towards sustAinable Kerosene for Aviation, schrijft Luchtvaartnieuws.nl.

De vluchten, uitgevoerd met een Embraer 190, worden de komende vijf tot zes weken voorzien van een speciale biobrandstof die milieuvriendelijker moet zijn dan reguliere kerosine. Er wordt samengewerkt met diverse partijen, waaronder fabrikant Embraer. De Braziliaanse vliegtuigbouwer meet de effectiviteit van de biobrandstof. De Europese Commissie financiert het samenwerkingsproject.

KLM gaat samen met Embraer bekijken wat het effect van het gebruik van biofuel is ten opzichte van het gebruik van kerosine. De luchtvaartmaatschappij streeft ernaar in 2020 ten opzichte van 2011 de CO2-uitstoot met twintig procent te hebben verminderd.

“KLM gelooft in het belang van duurzame biofuel voor de luchtvaart”, zegt directeur Boet Kreiken. “Daarom werken we al geruime tijd samen met verschillende partners, zoals de bedrijven van het KLM Corporate BioFuel Programma, om de ontwikkeling van de markt van de biofuel te stimuleren. De nieuwe samenwerking met Embraer en de luchthaven Oslo Gardermoen onderstreept het belang hiervan.”

Het is niet de eerste keer dat KLM op biobrandstof gaat vliegen. In 2014 werden er twintig vluchten naar Aruba en Bonaire op biofuel uitgevoerd. Op deze route werd een Airbus A330 ingezet.

Lees ook op Luchtvaartnieuws.nl

KLM sluit grote deal met Facebook: inchecken via Messenger

Politie luchthaven Zaventem voelt zich vernederd

Robot begeleidt tijdens test KLM-passagiers naar vertrekgate

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl