• Oud-politicus Klaas Dijkhoff treedt toe tot de raad van commissarissen van voetbalclub PSV.
  • “Als menneke was al snel duidelijk dat mijn talent niet in m’n benen zit en toen heb ik mijn voetbaldromen verlegd van het veld naar de bestuurskamer”, zegt de voormalig VVD-fractievoorzitter daarover.
  • Vorige maand werd al bekend dat Dijkhoff samen met onder anderen campagnestrateeg Bas Erlings een bureau begint dat zich zal richten op “gedragsinzicht, strategie en positionering”.

Klaas Dijkhoff treedt per 1 juli toe tot de raad van commissarissen van PSV. De oud-politicus neemt de vrijgekomen plaats in van Jan Albers, die als president-commissaris werd opgevolgd door Robert van der Wallen.

“Ik ben vereerd om me als commissaris voor m’n club te mogen inzetten”, aldus de 40-jarige Dijkhoff. “Als menneke was al snel duidelijk dat mijn talent niet in m’n benen zit. Toen heb ik mijn voetbaldromen verlegd van het veld naar de bestuurskamer. Ook aan de vergadertafels moet als team gepresteerd worden om de kans op succes binnen de lijnen te vergroten en ons clubgevoel en de supporters in ere te houden.”

Dijkhoff nam eind maart van dit jaar afscheid van de Tweede Kamer, waar hij vier jaar als fractievoorzitter betrokken was bij de VVD.

Hart voor PSV

De rvc van PSV bestaat na de toetreding van Dijkhoff weer uit vijf personen; Robert van der Wallen (president-commissaris), Ton van Veen, Hans van Breukelen, Ingrid Wolf en Klaas Dijkhoff.

“We zijn enorm verheugd dat we de rvc weer voltallig hebben kunnen maken met onze nieuwste aanwinst Dijkhoff”, aldus Van der Wallen. “Klaas behoeft eigenlijk geen introductie, maar zijn hart voor PSV, zijn ervaringen in de complexe politieke wereld en vooral zijn kracht om altijd dicht bij zichzelf te blijven, passen perfect bij de kernwaarden van PSV.”

Een jaar geleden riep Dijkhoff de KNVB en de Nederlandse voetbalclubs, enkele weken na de uitbraak van het coronavirus, op om met een gezamenlijk plan van aanpak te komen. Alleen op die manier was het volgens Dijkhoff mogelijk om tijdens de coronacrisis financiële steun van de overheid te krijgen.

Lees ook op Business Insider

“Het akkoord tussen clubs en vakbonden over een collectieve salarisverlaging is een bemoedigend signaal, maar helaas is dat dan ook het enige. Verder heb ik nog geen plan gezien”, schreef Dijkhoff.

Eigen adviesbureau

Vorige maand werd bekend dat Klaas Dijkhoff samen met onder anderen campagnestrateeg Bas Erlings een adviesbureau begint dat zich zal richten op “gedragsinzicht, strategie en positionering”.

De liberaal gaat met Erlings en twee anderen “onder meer de methodiek die ze tijdens de afgelopen verkiezingscampagnes van de VVD hebben ontwikkeld en verfijnd, nu aanbieden aan bedrijven, ngo’s, buitenlandse politieke partijen en artiesten”.

Lees meer over Nederlandse politici: