• Techmiljardair Elon Musk vertelde afgelopen weekend dat zijn “bullshitmeter” roodgloeiend stond, nadat hij Sam Bankman-Fried had ontmoet.
  • Musk sprak met de oprichter van de omgevallen cryptohandelaar FTX over een investering van Bankman-Fried in Twitter.
  • Musk gaf aan dat hij het gevoel had “dat er iets mis was” tijdens het gesprek.
  • Lees ook: Klanten van cryptobeurs FTX zijn minstens $1 miljard kwijt door faillissement

Techmiljardair Elon Musk heeft zich afgelopen weekend uitgelaten over Sam Bankman-Fried, de oprichter van de omgevallen cryptohandelaar FTX. Musk beweert dat zijn “bullshitmeter” roodgloeiend stond, tijdens een eerdere ontmoeting met Bankman-Fried om een potentiële investering van de cryptomiljardair in Twitter te bespreken.

Musk heeft Twitter deze maand overgenomen en was de afgelopen maanden bezig om mede-investeerders te vinden om de overname van het socialmediaplatform te financieren.

Tijdens een optreden op het audiokanaal Twitter Spaces van afgelopen weekend ging Musk in op zijn ontmoeting met Bankman-Fried, schrijft de site Coinbase.

Elon Musk kende Sam Bankman-Fried niet

“Om eerlijk te zijn had ik nog nooit van hem gehoord”, gaf Musk aan. “Maar er waren veel mensen die me vertelden [dat] hij, je weet wel, enorme hoeveelheden geld heeft dat hij wilde investeren in de Twitter-deal. Ik heb ongeveer een half uur met hem gepraat. En ik weet dat mijn bullshitmeter roodgloeiend stond. Het voelde als: ‘Deze kerel is bullshit’, dat was mijn indruk.”

Afgelopen vrijdag vroeg cryptohandelaar FTX uitstel van betaling aan, nadat het er niet in was geslaagd noodfinanciering te krijgen.

Hoewel het onduidelijk is wanneer de ontmoeting tussen Bankman-Fried en Musk precies plaatsvond, lijkt dit te zijn gebeurd op een moment dat er nog geen tekenen waren dat FTX op omvallen stond.

Musk voelde al dat er 'iets mis was'

Tijdens zijn optreden van afgelopen weekend gaf Musk aan dat hij voelde dat er "iets mis was" tijdens het gesprek met Bankman-Fried "Man, iedereen, inclusief grote zakenbanken, sprak over hem alsof hij op water kan lopen en een ziljoen dollar heeft. En dat [was] niet mijn indruk… Die kerel is gewoon - er is iets mis. Hij heeft geen kapitaal en hij zal niet over de brug komen. Dat was mijn voorspelling", zei Musk.

Musk tweette zaterdagochtend "FTX implosie wordt in real-time gevolgd op Twitter" en plaatste ook een meme van Bankman-Fried.

Afgelopen week ging ook CEO Brain Armstrong van cryptobeurs Coinbase in op de perikelen bij FTX. Hij zei tegen tv-zender CNBC dat Bankman-Fried contact met hem had opgenomen voor noodfinanciering. "Het voelde als een vrij slechte situatie waar we uit de buurt wilden blijven", zei Armstrong.

LEES OOK: De instorting van cryptohandelaar FTX toont aan hoe gevaarlijk beleggen met geleend geld is, aldus de mede-oprichter van stablecoin tether