Als het over kaas gaat, kun je niet kieskeurig genoeg zijn. Een Franse amateurfotograaf is een campagne begonnen voor betere kaasfoto’s op Wikipedia.

Internetkaas kun je niet proeven. Maar dat neemt niet weg dat het er op z’n minst een beetje appetijtelijk moet uitzien. Reden voor de Franse amateurfotograaf Pierre-Yves Beaudoin om de campagne ‘Wikicheese’ te starten, zo meldt Le Nouvel Observateur.

Want op Wikipedia krijg je niet echt een idee hoe bijvoorbeeld een goede couronne lochoise eruit ziet. Dat moet anders, vindt Beaudoin. Hij vraagt via een crowdfundingcampagne 5.000 euro om decente foto’s van 200 regionale kazen op Wikipedia te krijgen.

De kosten worden als volgt verdeeld: 40 procent, ofwel 2.000 euro, gaat op aan fotomateriaal, 28 procent (1.400 euro) is bestemd voor de aankoop van kazen en dan zijn er nog wat kleinere posten, waaronder een commissie van 8 procent voor het crowdfundingplatform KissKissBankBank.

Afgaande op de tussenstand na 34 dagen werven, moet het mogelijk zijn toch minstens de helft van de beoogde kazen een appellerende Wiki-foto te geven. De teller staat op 2.855 euro, gedoneerd door 58 kaasliefhebbers.

Lees ook

Franse supermarkt Carrefour weert Nederlandse wortels en bintjes

Lees ook op Business Insider

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl