Jumbo overweegt ,,juridische stappen” tegen Heineken omdat de super geen kratjes bier meer geleverd krijgt.

De keten zegt al enige tijd met Heineken in conflict verwikkeld te zijn, en bracht dit maandag naar buiten in paginagrote advertenties in diverse ochtendkranten.

De bierbrouwer kan de kratten volgens Jumbo niet leveren om ze ,,naar eigen zeggen onze vraag niet aankunnen”. Maar de grootgrutter uit Veghel vermoedt dat er nog een andere reden is. ,,Heineken vindt namelijk dat wij de kratten over een lange periode te goedkoop aan u aanbieden.” Jumbo heeft nu juist een actie, waarbij klanten een tweede krat voor de halve prijs kunnen aanschaffen.

Heineken benadrukt in een reactie retailers ,,helemaal te vrij laten” in het invullen van hun promoties en prijsstelling. Volgens een woordvoerder voeren Heineken en Jumbo inmiddels ,,constructieve gesprekken” over het verschil van inzicht.

Wel dozen, geen kratten Heineken in Jumbo

Dozen met Heineken-bier worden nog wel volop geleverd bij Jumbo. De supermarkt adviseert klanten daarom, wanneer de kratten bier niet meer voorradig zijn, naar dit alternatief te kijken. Een zegsvrouw van Jumbo wil overigens niet zeggen aan welke juridische stappen de keten denkt.

Heineken laat verder niets los over de voortgang van het onderling overleg. ,,Daar het hier om commerciële afspraken gaat en de gesprekken tussen Heineken en Jumbo nog gaande zijn doen we op dit moment verder geen uitspraken over de ontstane situatie", aldus het bedrijf.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl