De Amerikaanse zakenbank JPMorgan Chase heeft twee vacatures geplaatst waarbij uit eten gaan een essentieel onderdeel van het werk is. Bij de posities inbegrepen is een “jaarlijks restaurantbudget” van 30.000 dollar, zo blijkt uit vacatures die afgelopen dinsdag op internet zijn geplaatst.

Een riante onkostenvergoeding voor zakenbankiers? Nee, zo blijkt het niet te zitten.

De zakenbank zoekt naar een redacteur en schrijver in New York en London, die zich bezig moeten houden met respectievelijk het bewerken en schrijven van recensies. De (senior) redactiefunctie voor het recensieplatform voor restaurants The Infatuation, dat de bank in 2021 aankocht, heeft een startsalaris van 85.000 dollar tot 130.000 dollar.

De functie-omschrijving voor deze positie in New York leest als volgt: “Deze functie betreft een redactiefunctie en ook een eetbaan – je krijgt een jaarlijks restaurantbudget van 30.000 dollar om uit eten te gaan. Als dat je geweldig lijkt en niet afschrikt, moeten we praten!

Kandidaten moeten minstens vijf jaar ervaring hebben. JPMorgan Chase zoekt naar kandidaten die "slecht zouden slapen over een gemiste komma of een verkeerd gespeld menu-onderdeel". 

De gezochte schrijver in Londen zal meerdere keren per week uit eten gaan in restaurants, zo blijkt uit de vacature. 

JPMorgan kocht The Infatuation, dat ook de Zagat-gidsen uitgeeft, om klanten "uitzonderlijke voordelen, nuttige inhoud en unieke ervaringen" te bieden.

LEES OOK: Na grote ontslagrondes bij Amerikaanse techbedrijven ontslaan nu ook eerste Nederlandse startups personeel: wat gaat er mis in de techbranche?