Zakenblad Quote heeft zijn Top 100 Jonge Miljonairs voor 2020 gepresenteerd. Hierin staan selfmade ondernemers onder de 40 jaar.

Om de lijst te kunnen halen moeten de ondernemers mimimaal 11 miljoen euro hebben binnengeharkt.

De rijkste ondernemer is net als vorig jaar Stijn Koster. De Rotterdammer verkocht eind 2018 zijn hostingbedrijf aan een Franse spelletjesgigant.

De Top 100 Jonge Miljonairs 2020 telt 31 nieuwkomers, waaronder voormalig voetballer Demy de Zeeuw met zijn kledingmerk BALR.

Quote heeft zijn Top 100 Jonge Miljonairs 2020 gepresenteerd. Daarin staan ondernemers onder de 40 jaar die minimaal 11 miljoen euro hebben binnengeharkt.

De rijkste jongeling is net als vorig jaar Stijn Koster, die in 2018 zijn hostingbedrijf i3D verkocht aan een Franse spelletjesreus. Volgens Quote kan de Rotterdammer rekenen op een hogere earn-outbetaling dankzij goede resultaten.

De hardste stijgers zijn de twee Jeroens, Doorenbos en Elkhuizen, van Belsimpel. Zij hebben hun vermogen zien verdubbelen.

Rijkste BN’ers jonger dan 40 jaar

Dj Martin Garrix mag zich de rijkste BN’er onder de 40 jaar noemen. De 24-jarige dj staat met een geschat vermogen van 45 miljoen euro in de top 100. De bankrekening van Garrix is goed voor een zestiende plek in de rijkenlijst.

Zoals verwacht scoren dj's sowieso goed in de Top 100. Zo behoren ook Afrojack (30 miljoen euro) en Hardwell (22 miljoen euro) in het rijtje van vijf rijkste jonge BN'ers onder de 40 jaar.

Lees meer: Een top-dj verdient 571.000 euro per week – 3 redenen waarom je zoveel geld kunt verdienen met dance

Doutzen Kroes is de hoogst genoteerde vrouwelijke BN'er in de top 100. Het topmodel staat met een geschat vermogen van 30 miljoen euro op de 28e plek. Nikkie Plessen heeft een iets kleinere bankrekening. De modeontwerpster staat met 28 miljoen euro op de 32e plaats.

Volop nieuwkomers in de lijst met jonge miljonairs

Dit jaar grossiert de selfmadelijst in debutanten. Onder hen Valentijn Rensing van Youfone en twintigers Milan Daniels en Max Kleinstra die met hun kledingplatform Otrium meer dan 20 miljoen euro ophaalden.

Onder de nieuwkomers nog een modeondernemer die we eerder kenden als voetballer: Demy de Zeeuw, die ooit zei 10 miljoen euro per jaar om te zetten. Zijn kledingmerk BALR. gaat lekker, mede door de handige combinatie met De Zeeuws andere bedrijven: digitaal mediabureau Wannahaves en socialemediaplatform 433 met grappige voetbalfilmpjes.

Ook stormde na een paar jaar weer eens een vrouw de lijst binnen: Loes Daniels van Hotelgift en Flightgift. Beide merken groeien hard. “In 2022 wil ik het nummer één experience giftcard-bedrijf zijn, met een omzet van honderd miljoen euro per jaar", zei ze vorig jaar tegen Emerce.

De impact van de coronacrisis op jonge miljonairs valt mee

De vraag is of dat doel haalbaar is nu de coronacrisis alles overhoop heeft gegooid. Quote verwachtte gesneuvelde ondernemers te treffen toen het aan de lijst van dit jaar begon, maar dat bleek mee te vallen.

"De jonge bedrijven staan financieel best sterk, hebben kapitaalkrachtige investeerders en weinig tot geen bankschulden", aldus Quote.

De 100 selfmade ondernemers van dit jaar harkten in totaal 3 miljard euro aan vermogen binnen. Daarmee is het de rijkste lichting tot nu toe. Het verschil met de lichting van vorig jaar is met 100 miljoen euro echter niet groot.

LEES OOK: Demy de Zeeuw was voetballer, nu is hij razend succesvol met zijn kledingbedrijf BALR. dat €10 miljoen per jaar omzet