• Met een nieuwe functie voor berichtenappp Threads kunnen gebruikers hun accounts verwijderen, zonder dat ze ook hun Instagram-account kwijtraken.
  • Eerder waren er klachten van mensen die zeiden “gevangen” te zitten, toen Threads deze zomer werd uitgebracht door Meta.
  • Meta lanceerde Threads als directe concurrent van X, voorheen bekend als Twitter.
  • Lees ook: Threads versus Twitter: Dit weten we over de apps.

Meta – het moederbedrijf van Facebook, Instgram, Whatsapp en de nieuwe app Threads – rolt een nieuwe functie uit op Threads. Daarmee kunnen gebruikers hun account verwijderen zonder ook gelijk hun Instagram-account kwijt te raken.

Topman Adam Mosseri van Instgram kondigde maandag twee nieuwe updates aan op Threads, die waren “gebaseerd waren op feedback vanuit onze Threads-community.”

Hij schreef: “Ten eerste: we komen met een functie waarmee je je Threads-profiel afzonderlijk van je Instagram-account kunt verwijderen.”

De andere functie, zei Mosseri, moet het makkelijker maken om posts op Threads ook op Facebook en Instagram te zien.

bron: Threads
bron: Threads

Het verwijderen van profielen zal waarschijnlijk als een welkome handreiking worden ervaren door gebruikers van Threads. De functie is nog niet beschikbaar voor alle gebruikers, maar Mosseri heeft al wel een korte handleiding gedeeld over hoe je je account kunt verwijderen. Hier vind je een uitleg.

Je Threads-account deactiveren of verwijderen

  1. Open de Threads-app en klik op het profielicoontje in de rechterbenedenhoek.
  2. Klik vervolgens op de twee gestapelde lijnen in de rechterbovenhoek van de pagina om naar Instellingen te gaan.
  3. Klik op 'Account' en vervolgens op 'Profiel deactiveren'.
  4. Dit geeft je de optie om je profiel te deactiveren of je profiel te verwijderen.
  5. Onderaan kun je op 'Profiel verwijderen' tikken. Hierdoor worden je profiel, inhoud, volgers en likes 30 dagen na het indienen van je verzoek definitief verwijderd, schrijft het Helpcentrum van Instagram. Je kunt je verwijderingsverzoek vóór die 30 dagen annuleren.

Een melding in het Helpcentrum van Instagram waarschuwt gebruikers: "Het verwijderen van je Threads-profiel heeft geen gevolgen voor je Instagram-account. Het verwijderen van je Instagram-account zorgt er echter voor dat je Threads-profiel eveneens verdwijnt, omdat het wordt beheerd door je Instagram-account."

De nieuwe update is gelanceerd nadat gebruikers van Threads klaagden over het feit dat ze niet in staat waren om het account te deactiveren of verwijderen, zonder dat automatisch hetzelfde gebeurde met hun Instagram-account. Sommigen zeiden dat ze zich opgesloten voelden.

Threads werd gelanceerd als directe concurrent van X, het voormalige Twitter. De app die vanuit het Instagram-platform is opgezet haalde 100 miljoen gebruikers in slechts vijf dagen - sneller dan OpenAI's ChatGPT.

Hoewel het aantal gebruikers van Threads eind juli daalde, stelde CEO Mark Zuckerberg in oktober dat de app sinds juli bijna 100 miljoen maandelijks actieve gebruikers heeft.

LEES OOK: Twitter-concurrent Threads heeft 5 dagen na de lancering al meer dan 100 miljoen gebruikers: daarmee is het de snelstgroeiende app ooit.