Dyson, u weet wel van de stofzuigers, komt nog eerder dan gedacht met haar eerste elektrische auto.

In 2019 moet het debuutmodel verschijnen. Vervolgens komt er nog een tweede en zelfs een derde Dyson op de markt.

In totaal investeert Dyson omgerekend 2,3 miljard euro voor de bouw en ontwikkeling van de elektrische voertuigen, meldt de Financial Times .

Volgens de krant wordt de eerste elektrische auto van Dyson volgend jaar al geïntroduceerd. Het eerste model van de stofzuigerbouwer is vooral bedoeld om de markt te verkennen en om goede relaties met toeleveranciers op te bouwen. Er worden dan ook niet meer dan 10.000 exemplaren van het debuutmodel gebouwd.

De auto zal ‘premium geprijsd’ zijn, maar geen sportwagen behelzen, aldus oprichter Sir James Dyson.

Na de pionier-Dyson moeten er nog twee elektrische auto’s van het merk volgen. Zij zullen in hogere aantallen geproduceerd worden.

Ook maken zij gebruik van nieuwe batterijtechnieken. Zo zal de gangbare vloeibare batterij worden ingewisseld voor de ‘solid-state’-variant, die een stuk sneller te laden is. Voor het eerste model komt die nieuwe techniek nog te vroeg.

Dat Dyson de markt gaat betreden met elektrische auto’s is overigens minder raar dan het lijkt. Met de jarenlange productie van stofzuigers en föhns heeft Dyson veel kennis opgebouwd met elektrische motoren en batterijtechnologie.

Eerder nam Dyson al Sakti3 over, een bedrijf gespecialiseerd in batterijtechnologieën.

LEES OOK OP CARROS.nl: