• Wibe Spekking is sinds maart 2022 CFO van Microsoft in Nederland.
  • Hij merkt dat de financieel directeur steeds meer een adviserende rol heeft richting klanten, zo geeft Spekking aan tegenover CFO.nl.
  • Wat IT betreft zijn cloud computing en big data volgens Spekking momenteel de belangrijkste ontwikkelingen voor de transformatie van bedrijven.

Techreus Microsoft heeft sinds maart dit jaar een nieuwe financieel directeur in Nederland: Wibe Spekking. “Van alle functies die ik de afgelopen 20 jaar binnen Microsoft heb bekleed, ben ik in deze rol ook het meest betrokken bij die transformatie van de klanten – hoe zet je de technologie in?”, geeft Spekking aan in een deze week verschenen interview met het platform voor financiële directeuren CFO.nl.

Volgens Spekking is de rol van CFO’s de afgelopen jaren veranderd van “data cruncher en budgetbewaker” naar een meer strategisch adviserende rol voor klanten.

Belangrijk hierbij zijn zowel vraagstukken op het gebied van technische als financiële transformatie. De grootste bedrijfsverandering van dit moment is wat Spekking betreft de overgang van naar cloud computing en het gebruik van big data: “Het economische voordeel daarvan is dat je niet meer up front investment hoeft te doen.”

Lees het hele interview met CFO Wibe Spekking van Microsoft Nederland hier op CFO.nl