Bijna de helft van de werkenden fantaseert weleens over een nieuwe baan, zo blijkt uit onderzoek van Indeed.

En dus is het van belang om deze mensen binnen je organisatie te houden, want talent is tegenwoordig niet altijd even makkelijk te vinden. Sommigen stellen dat behoud van talent het nieuwe werven is. Maar, hoe doe je dat dan? Rens van den Berg (33) weet het. Zijn bedrijf Social Deal werd uitgeroepen tot beste werkgever van Nederland door Indeed. Voor het tweede jaar op rij.

“Met behulp van video’s geven we inzicht in hoe het is om bij Social Deal te werken. Hoe het werk bij Social Deal eruit ziet, hoe we een feestje vieren en wat onze normen en waarden zijn”, legt Van den Berg uit.

Zijn bedrijf Social Deal biedt consumenten flinke korting op allerlei uitjes: van restaurant tot pretpark. En die bedrijven hebben het voordeel dat ze extra klanten krijgen op dagen waarop het minder druk is. Dat het een succesformule is, blijkt wel. Het bedrijf uit Den Bosch telt inmiddels 6 miljoen gebruikers en heeft 200 medewerkers.

Het binden van die medewerkers begint al met het selectiebeleid. Als je zorgt dat je mensen aanneemt die écht bij het bedrijf passen, neemt het risico dat ze al snel weer willen vertrekken af. “We hebben een eigen recruitmentafdeling, die zorgt dat het sollicitatieproces goed wordt begeleid. Soms laten we iemand ook met het team lunchen. Dan krijgen we een beeld hoe iemand in het leven staat, of hij/zij aansluiting vindt bij de groep en of er een klik is. Daarnaast moeten sollicitanten een halve dag meelopen en is er een assessment. Kort gezegd testen we je inzicht, sociale skills én je boerenverstand.”

Buddy’s

Eenmaal aangenomen wil Social Deal medewerkers vooral ook verantwoordelijkheid geven. Dit komt onder meer tot uiting in het ‘buddy-systeem’. Elke nieuwe medewerker wordt de eerste weken begeleid door iemand die al langer bij Social Deal werkt.

Die persoon maakt de nieuwe kracht wegwijs binnen de organisatie, maar is er ook voor vakinhoudelijke vragen. “Bijkomend voordeel is dat de nieuwe medewerker meteen collega’s leert kennen via het netwerk van de buddy.”

Lees ook op Business Insider

Succes bindt

Uit sociaalwetenschappelijk onderzoek blijkt dat ook succes een sterke, bindende factor is. Mensen vinden het nu eenmaal leuk bij een bedrijf te werken waar het goed gaat. In die zin heeft Social Deal al jaren de wind flink in de rug. “We verdubbelen elke twee jaar in omzet en overschrijden dit jaar de 100 miljoen aan waarde voor klanten,” schetst Rens.

ocialdeal-9M4A9226-nograss-groepsfoto

“Social Deal heeft het afgelopen jaar in heel Nederland en Vlaanderen voet aan de grond gekregen, we zijn uitgebreid naar Duitse steden en zitten sinds kort ook in Wallonië. Daarnaast hebben we ingezet op marketing, tv, radio en borden langs de weg. Ons doel was altijd bij de top-20 van meest gedownloade apps te zitten en dat is gelukt.”

Wat volgens Rens ook meespeelt in het binden van medewerkers is dat Social Deal het opneemt tegen multinationals als The Fork, Groupon en VakantieVeilingen. “We zijn toch een beetje de underdog die opkomt voor de kleinere ondernemer. Die laten ook heel vaak weten hoe blij ze met ons zijn, en dat ze door samenwerking met Social Deal echt vooruit zijn geholpen. Uiteraard communiceren we dat binnen het bedrijf. Het maakt medewerkers trots.”

Huiselijke sfeer

Toch is het onvermijdelijk dat er gevolgen zitten aan de snelle groei. Rens: “Het grootste probleem is huisvesting. We zaten op diverse locaties en groeiden overal uit ons jasje. We merken dat medewerkers dat niet fijn vonden. De gemiddelde leeftijd is hier 29 jaar. Jonge mensen vinden collegialiteit en vriendschap heel belangrijk. Ze willen een plezierige werksfeer en werkplek, het moet huiselijk zijn.”

Daarom heeft het bedrijf een nieuw kantoor gekocht, vlakbij het oude hoofdkantoor. Daar komt volgens Rens alles samen: “Binden doen we door in te zetten op dat wat onze cultuur onderscheidend maakt: prima uitgeruste werkfaciliteiten, onze tweemaandelijkse bedrijfsfeesten, maar ook massages op de werkplek, een gameroom een mooie bar. En bovenal met leuk, betekenisvol werk.”

Meer weten over hoe jouw organisatie één van de beste werkgevers van Nederland wordt? Download het e-book van Indeed.

Indeed, de nummer 1 vacaturesite ter wereld met elke maand meer dan 250 miljoen unieke bezoekers, kan je helpen in de zoektocht naar talent. Bij Indeed komen werkzoekenden op de eerste plaats. Ze kunnen gratis zoeken naar vacatures, cv’s plaatsen, informatie over bedrijven bekijken en reviews over hun eigen werkgever achterlaten.