Wie is toch de mysterieuze persoon die in de Verenigde Staten enorme fooien achterlaat in restaurants? Dankzij een tip van een ober lijkt hij nu een gezicht te hebben gekregen.

In de regionale krant New York Post identificeert een ober de weldoener als Jack Selby, één van de oprichters en voormalig bestuurslid van betaaldienst Paypal.

Selby liet het afgelopen weekend in twee restaurants in de stad fooien van maar liefst 7.000 en 1.000 dollar achter (zie foto).

Al enige tijd duikt er in restaurants in de Verenigde Staten regelmatig een zeer gulle gever op die fooien van wel duizenden dollars achterlaat als ’tips for Jesus’.

Vervolgens maakt de weldoener een foto van zijn fooi, die hij weer via Instagram verspreidt. Over zijn motieven schrijft de gulle gever enkel 'doing God’s work one tip at the time'.

Individuele actie of beweging?

Met de ontmaskering van de ober lijkt de voormalige Paypal-baas dus een van de weldoeners te zijn. Maar aangezien er op verschillende plekken simultaan onder het mom 'tips for Jesus' enorme fooien worden achtergelaten, lijken er meerdere mensen 'God’s werk' te doen. Of het hier gaat om mensen die zich later hebben aangesloten bij de beweging of dat het om een gemeenschappelijk initiatief gaat, is nog niet duidelijk.

Wanneer hij niet de barmhartige Samaritaan uithangt de Amerikaanse horeca, runt Jack Selby twee investeringsfondsen: Grandmaster Capital management en Clarium Capital Management.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl