Een omstreden site die geruchten over Apple verspreidt heeft de theorie dat het bedrijf van plan is een nieuwe iPhone SE te lanceren nieuw leven ingeblazen.

Vorige maand, nadat Apple zijn documenten had ingediend bij toezichthouder Eurasian Economic Commission (EEC), werd er al gehint op een nieuwe versie van het goedkope iPhone-model.

De Japanse website Mac Otakara deed er nog een schepje bovenop en zei dat Apple kijkt naar een geschikte lanceerdatum in het derde kwartaal.

Mac Otakara zou een goede reputatie hebben op het gebied van Apple-geruchten, maar is niet altijd even accuraat.

De Japanse website claimt dat de iPhone SE een aantal van de beste elementen van de iPhone X overneemt. Mogelijk gaat het om Face ID, het TrueDepth-camerasysteem en dunnere ‘bezels’.

In zijn review van de iPhone X zei Steve Korvach van Business Insider dat FaceID "vlekkeloos" werkt en dat de telefoon andere fabrikanten volgt in het volproppen van "zo veel mogelijk scherm op de voorzijde van de telefoon".

De iPhone SE kwam in maart 2016 voor het eerst op de markt kwam en is een populair model volgens klanttevredenheidsonderzoeken. Het was de best verkopende smartphone in het Verenigd Koninkrijk in het jaar van lancering. Daarnaast maakte Apple vorig jaar bekend dat de iPhone SE het erg goed doet in opkomende markten zoals India.