KKR, een grote Amerikaanse investeringsmaatschappij, wil Nexeye overnemen. Dit moederbedrijf van Hans Anders is nu nog in handen van het Britse investeringsbedrijf 3i Group. Een definitieve koopovereenkomst is door beide partijen ondertekend.

Nexeye, dat gevestigd is in Gorinchem, bezit naast Hans Anders ook de ketens eyes+more en Direkt Optik. Financiële details over de overname werden niet gemeld. Volgens Nexeye kunnen onder de vleugels van KKR de groeiambities in optiek- en hoorzorg versneld worden, zowel in bestaande als nieuwe markten.

Nexeye heeft 3500 werknemers en telt 719 winkels in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk en Zweden. Onder de vleugels van 3i Group nam Nexeye in 2019 eyes+more over.

Moederbedrijf Hans Anders: sneller groeien

Nexeye-topman Bart van den Nieuwenhof zegt dat onder 3i Group de organisatie werd versterkt en dat bestaande winkels werden gemoderniseerd en ook nieuwe winkels opengingen. Ook werd een digitale innovatieslag gemaakt. “En nu zijn we er klaar voor om dit groeipad samen met KKR te vervolgen.”

KKR ziet de overname door een roze bril: "We zijn ervan overtuigd dat onze investering in nexeye het bedrijf in de beste uitgangspositie zal brengen om toekomstige groeikansen te benutten en het op de lange termijn tot marktleider binnen de Europese optiek- en hoorzorgsector te maken", aldus de Amerikanen.

KKR is in Nederland ook bekend als eigenaar van fietsenbedrijf Accell, met merken als Sparta en Batavus.

De overname van nexeye moet nog wel worden goedgekeurd door toezichthouders.

LEES OOK: Moederbedrijf van Blokker zoekt koper voor rode cijfers schrijvende winkelketen