Nu de spaarrente nagenoeg nul is, kijken steeds meer Nederlanders naar alternatieve manieren om te beleggen. Maar hoe kies je wat er bij je past?

Of je nu aan aandelen denkt, obligaties wil of liever je geld in vastgoed steekt: er zijn behoorlijk wat haken en ogen aan je geld investeren. Want wat voor opties zijn er? Wil je het zelf doen of investeer je liever in een fonds? En hoeveel risico wil je nemen? Allemaal handige vragen om jezelf te stellen voordat je je geld ergens in investeert.

Nu de aandelenbeurzen aan het begin van de coronacrisis kelderden, bleek het een aantrekkelijke branche voor veel mensen om toch iets te verdienen aan hun spaargeld. Zo meldde zich in het eerste kwartaal van 2020 137.000 nieuwe klanten aan bij beleggingswebsite DeGiro.

Investeren in vastgoed

Een andere populaire optie om je geld te investeren is in vastgoed. Of het nu gaat om een vakantiewoning of een beleggingspand: je geld zit er voor langere termijn veilig.

Het rendement is er bovendien vaak hoger, zeker vergeleken met de huidige stand van de gemiddeld spaarrente. Bovendien is de kans dat je pand meer waard wordt groot en is het een goed wapen tegen inflatie. 

Wel heeft het de naam tijdrovend te zijn als je het op eigen houtje doet. Funda afspeuren voor die éne parel is de laatste jaren steeds lastiger geworden. Wie dan ook nog eens met twee linkerhanden is geboren, kan ook aan het opknappen een behoorlijke kluif hebben. Bovendien kan de veranderende regelgeving rondom beleggingspanden in de Randstad ervoor zorgen dat je huis ineens niet meer te verhuren is.

Vastgoedfonds

Wie wel het rendement wil dat met vastgoed gepaard gaat, maar niet al het werk dat erbij komt kijken, kan ervoor kiezen om in een vastgoedfonds te investeren. Zij doen het werk voor je: kopen, opknappen, beheren.

Lees ook op Business Insider

Maar ook hier is nog genoeg keuze. Want ga je bijvoorbeeld voor een fonds met participatie, aandelen, obligaties of een hypothecaire lening? Ga je voor een wisselend rendement of meer zekerheid? Kun je voor de lange termijn investeren of wil je snel bij je geld kunnen als je het nodig hebt? En wat komt erbij kijken als je toch liever in commercieel vastgoed investeert?  

In deze whitepaper biedt Meerdervoort Vastgoedfondsen antwoord op deze vragen door middel van een checklist. Want er is meer dan genoeg keuze, maar je wilt als belegger in één keer de juiste maken.

Download de whitepaper

Meerdervoort Garantiefonds IV investeert in huurwoningen in de Randstad. Beleggers krijgen 4,7 procent rendement via een maandelijkse uitkering en een 1e hypothecaire zekerheid bij een inleg van minimaal 100.000 euro voor de looptijd van vijf jaar.