Heel start-up Nederland komt op 18 maart weer bijeen tijdens de zevende editie van het Angel Café in Amsterdam. Inspirerende ondernemers zijn onder meer Marco Aarnink van Print.com en Jouri Schoemaker van Pieter Pot. Lees in dit artikel alles over het programma, want jij kunt er bij zijn.

Het is inmiddels vaste prik op de kalender van investeerders en startupondernemers: het Angel Café in Capital C in Amsterdam. Onder leiding van oprichter Marleen Evertsz komen voor de zevende keer getalenteerde ondernemers nieuwe ideeën pitchen. Samen met Ruud Hendriks deelt Marleen Evertsz het laatste start-up nieuws en gearriveerde ondernemer Marco Aarnink vertelt wat je moet overwinnen als je de top wilt bereiken.

Begeleiding bij de eerste stappen

De avond start met Daan Looman (Global Head of Relations) en Joey Moreau (Group COO) van Startupbootcamp. Zij pitchen hoe ze startende bedrijven begeleiden bij de eerste stappen. Hoe je leiderschapskwaliteiten ontwikkelt, een team bouwt, de sales vergroot en -niet onbelangrijk- investeringen aanboort. Startupbootcamp is de slimme verbinder waar expertise, financiering en ondernemerschap samenkomen.

Focus op PropTech

Bold2 is het Startup Accelerator-programma waarin maar liefst 300 startende ondernemingen zijn verzameld. Na de eerste IPO van een fonds met bedrijven gericht op Sustainable Development Goals, volgt nu een nieuw fonds met de focus op verstedelijking en woningen. Marleen Evertsz vertelt hoe je als investeerder kunt profiteren door te bouwen aan PropTech en huisvesting van morgen.

Gratis inschrijven voor het event, zowel live als online bij te wonen, kan via onderstaand formulier.

Prominente plaats

De scaling-up gast, de ondernemer die het ritje naar boven al een keer heeft meegemaakt, is dit keer Marco Aarnink van Print.com. Hij is een Nederlandse ondernemer, vooral bekend als de oprichter van Drukwerkdeal.nl. Hij startte het bedrijf in 2005, toen hij nog een student was en wist het uit te bouwen tot een van de grootste online drukwerkleveranciers in Nederland. Zijn succes met Drukwerkdeal.nl heeft Aarnink een prominente plaats in de Nederlandse ondernemerswereld opgeleverd.

Verdienen met verduurzamen voedselketens

In het blok Meet The Investor vertelt boerenzoon en ondernemer Peter Arensman hoe hij op 8-jarige (!) leeftijd begon met ondernemen. In 1998 startte het financiële detacheringsbedrijf BAS Consultancy. Arensman is ook actief in de duurzame hoek: in 2008 richtte hij People Planet Profit op, een investeringsmaatschappij met een focus op het verduurzamen van voedselketens. In 2016 richtte Peter het Future Food Fonds op, met een focus op investeringen in innovatieve Nederlandse agri-, horti- en foodbedrijven.

De kracht van koudwatertherapie

De tweede pitch is afkomstig van Chiel Kraai. Hij schreef zich op 15-jarige leeftijd in bij de KVK met zijn eerste bedrijf. Hij heeft door de jaren heen met vallen en opstaan ontwikkeld tot eigenaar van drie succesvolle bedrijven: Welvaere, Lingalaid en Icetubs. Over dat laatste initiatief komt hij vertellen. Deze ijsbaden zijn ontworpen voor gebruik in koudwatertherapie, een praktijk waarbij men zich onderdompelt in ijswater om gezondheidsvoordelen te behalen.

Potten in plaats van plastic

Tot slot kun je tijdens dit zevende Angel Café in Capital C de pitch van Jouri Schoemaker verwachten. Hij is oprichter van Pieter Pot: een online supermarkt die alles in potten aflevert, om zo plastic en andere verpakkingen tegen te gaan. Verwacht vuurwerk: in 2016 werd hij kampioen in pitchen, waar hij ook les in geeft.

Na het event is er ruimschoots ruimte en tijd voor het ontmoeten van investeerders en de ondernemers achter de aanwezige start-ups, onder het genot van een hapje en drankje. Wil je erbij zijn? Schrijf je dan in via onderstaand formulier.