Intertrust verwacht in 2016 meer winst te boeken dan vorig jaar. Dat liet de financieel dienstverlener donderdag bij de presentatie van de resultaten van het eerste kwartaal weten.

De leverancier van financiële diensten aan durfkapitalisten, vermogende personen en bedrijven verwacht dat de aangepaste nettowinst dit jaar oploopt tot minstens 1,30 euro per aandeel. In 2015 bedroeg dit resultaat 1,19 euro.

In het eerste kwartaal haalde Intertrust een nettowinst van 25,5 miljoen euro, of 0,30 euro per aandeel. Een vergelijkbaar cijfer voor een jaar eerder gaf de onderneming, die halverwege vorig jaar de Scandinavische marktleider CorpNordic overnam, niet. De omzet van Intertrust lag vorig kwartaal met 87,9 miljoen euro 7,7 procent hoger dan een jaar eerder.

Het aangepaste bedrijfsresultaat (ebita) verbeterde met bijna 7 procent tot 36 miljoen euro. De winstgevendheid verbeterde de afgelopen maanden dankzij de stijgende omzet en kostenbeperkingen. De ebitamarge slonk van 41,3 naar 40,9 procent, vooral omdat de marges bij CorpNordic lager zijn dan bij de rest van de onderneming.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl