ING en de Italiaanse bank UniCredit hebben naar verluidt allebei adviseurs in de arm genomen om een overname van Commerzbank te onderzoeken. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

Het Nederlandse financiële concern zou op informele basis met adviseurs van Perella Weinberg Partners in zee zijn gegaan, terwijl de Italianen volgens de bronnen samenwerken met zakenbanken JPMorgan Chase en Lazard. Bij Lazard zou UniCredit onder meer een beroep doen op de kennis van Jörg Asmussen, voormalig Duitse onderminister van Financiën.

De genoemde partijen waren vrijwel allemaal niet bereid commentaar te geven. Alleen UniCredit heeft inmiddels laten weten dat de bank in verband met de kwestie waarover gespeculeerd wordt geen handtekeningen heeft gezet bij andere partijen.

Diverse media meldden onlangs al dat ING interesse zou hebben in een overname van het Duitse Commerzbank. De bank zou zelfs hebben geopperd zijn hoofdkantoor van Amsterdam naar Frankfurt te verhuizen. ING heeft op deze geruchten nooit willen reageren.