• De hoge inflatie neemt een flinke hap uit inkomens.
  • Werkgevers kunnen het leed enigszins verzachten met financiële steun, zonder dat het ze te veel geld kost.
  • Salute, een IT-bedrijf voor salarisadministratie, heeft een aantal mogelijkheden hiervoor op een rij gezet op het platform voor HR-professionals HR Praktijk.

Met een hoge energierekening en torenhoge inflatie is het leven behoorlijk duur. Werkgevers kunnen hun personeel een financieel steuntje in de rug geven, zonder al te veel kosten te maken. Salure, een IT-bedrijf voor salarisadministratie, zet de mogelijkheden hiertoe op een rij op het platform HR Praktijk.

Een van de manieren waarop een medewerker netto meer salaris kan overhouden, is door representatiekosten te vergoeden. Geldt een kledingvoorschrift voor representatieve activiteiten, dan mag je de kosten netto vergoeden tot zo’n 113 euro per maand.

Ook kan je als werkgever het nettosalaris opschroeven met een internetvergoeding, een vergoeding voor het gebruik van een mobiele telefoon, studiekosten voor de kinderen en de auto van de zaak.

Lees de details op HR Praktijk: Hoge (energie)prijzen: vijf manieren om medewerkers financieel tegemoet te komen zonder al te veel kosten