De Indiase startup Wakefit, die matrassen verkoopt voor powernaps op de werkvloer, heeft een wel heel bijzondere opdracht voor stagiairs. Het bedrijf biedt stageplaatsen aan waarbij je maar één ding hoeft te doen: 100 dagen lang elke dag 9 uur slapen.

Grote vraag is natuurlijk hoe je deze stageplaats kan bemachtigen. Het antwoord is eenvoudig: je moet de startup ervan zien te overtuigen dat je echt dol bent op slapen. Maar het bedrijf richt zich helaas wel alleen op mensen in India zelf.

“We zijn op zoek naar de beste slapers van het land die bereid zijn slapen voor een tijdje echt op nummer één te zetten in hun leven. The Sleep Internship Initiative is bedoeld om duidelijk te maken hoe belangrijk slaap is voor de gezondheid. Mensen die veel slapen worden in het zonnetje gezet”, zegt directeur Chaitanya Ramalingegowda van Wakefit.

Powernap op de werkvloer helpt

Tijdens de stage houdt Wakefit het slaappatroon van de deelnemers bij. Ze krijgen daarvoor een sleeptracker die eerst vaststelt hoe ze slapen op een gewoon matras en daarna hoe de nachtrust is op een matras van Wakefit.

Een opvallende voorwaarde voor de stage is dat deelnemers overdag geen laptop mogen gebruiken. Als de stagiairs daadwerkelijk 100 dagen lang 9 uur per nacht hebben geslapen, krijgen ze 100.000 roepies (omgerekend 1.270 euro).

"Dit project is een bedoeld om slapen een vast onderdeel te laten worden van de balans tussen werk en privé”, zegt Ramalingegowda.

De startup voert onder de slogan ‘Right to Work Naps’ ook actie voor powernaps op het werk. Daarvoor bouwt het speciale siestakamers in kantoren.

Uit een enquête van Wakefit blijkt dat 86 procent van de ondervraagde werknemers groot voorstander is van speciale rustruimtes. Zij zijn ervan overtuigd dat dit goed is voor de arbeidsproductiviteit.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op Business Insider India.

LEES OOK: Zo overleef je op kantoor: 14 tips om slimmer te lijken dan je collega’s