Er is al veel gezegd en geschreven over het dieet van de Amerikaanse president Donald Trump, maar ik wilde het aan den lijve ondervinden.

Hij schijnt vooral te eten bij McDonald’s en KFC. Er wordt ook gezegd dat hij graag bij die ketens eet omdat alles er al van tevoren is bereid en hij daarom minder kans loopt vergiftigd te worden.

Volgens Corey Lewandowski, zijn voormalig campagnemanager die het boek ‘Let Trump be Trump’ schreef, eet hij geregeld 14 tot 16 uur helemaal niets om dan vervolgens een volledig McDonald’s-menu met twee Big Macs, twee Filet-O-Fish-broodjes, en een kleine chocoladeshake te verorberen. Totaal: 2.430 calorieën.

Hij schijnt ook vaak z’n ontbijt over te slaan. Hij drinkt geen thee, koffie, alcohol, of andere opwekkende drank. Hij heeft een favoriete drank: cola light. Hij drinkt er twaalf per dag.

Dat alles overwegende, dacht ik: “Dat klinkt vreselijk. Laat ik het proberen!”

Dus zo begon mijn ambitieuze, roekeloze, en verraderlijke reis door het hoofd van Trump - via zijn maag - door te eten zoals hij eet. Een week lang heb ik dingen gegeten waarvan op foto is vastgelegd dat Trump het heeft gegeten, of waarvan hij in interviews heeft gezegd dat hij het eet, of waarvan met regelmaat door media is vermeld dat hij het eet.

Ik kan niet zeggen dat ik veel over Trump heb geleerd, maar zeker wel iets over mijzelf.


Dag 1. Daar gaan we. Ik voel me enthousiast als ik langs de McDonald's ga om een paar Egg McMuffins te halen onderweg naar werk.

Foto: Business Insider/Dennis Green

Trump zegt dat hij niet met regelmaat ontbijt, maar als hij het doet, eet hij dit. Het McDonald's-ontbijt schijnt een van de redenen te zijn waarmee de fastfoodketen gezonder wilde worden, dus geen probleem om dat een keer te proberen.

Foto: Business Insider / Dennis Green

Meteen spijt. De Egg McMuffin is niet groter dan de som der delen. Ik ben geen fan. Ik heb ze beide wel opgegeten, want het was de ochtend na een Business Insider-feest dus ik kon wel een goed ontbijt gebruiken.

Foto: Business Insider / Dennis Green

Een collega had ook een Shake Shack broodje voor me meegenomen. Er is niet bekend dat Trump specifiek vaak Shake Shack eet, maar het is een keten en het werd bij me gebracht - net zoals Trump meestal z'n eten krijgt.

Foto: Business Insider / Dennis Green

McDonalds verbleekt erbij.

Foto: Business Insider / Dennis Green

Een belangrijk onderdeel van het Trump-dieet is cola light, maar daar word ik een beetje zenuwachtig van. Ik haat lightdrankjes en zie er helemaal niet naar uit om er dagelijks zo veel van te drinken als ik kan. Ik begin met wat prikwater met een smaakje om alvast een beetje te wennen.

Foto: Business Insider / Dennis Green

Als lunch heb ik een gratis pizza gescoord bij een bijeenkomst waar ik voor was uitgenodigd. Hoewel het niet van een keten kwam, waar Trump een voorkeur voor heeft, behoort zo'n pizza wel tot zijn favoriete eten. Ik begin zo langzamerhand door te krijgen hoe het is om te eten als Trump: heel veel calorieën en zout.

Foto: Business Insider / Dennis Green

Voor het avondeten heb ik een McDonald's-maaltijd besteld via Uber Eats. Twee keer op één dag voelt als een misdrijf tegen de goede smaak, maar ik heb doorgezet.

Foto: Business Insider / Dennis Green

Ik had twee Big Macs en een kleine chocoladeshake met een kleine portie friet. Het voelde als veel te veel eten, hoewel ik nog twee Filet-O-Fish-sandwiches had moeten eten voor een compleet Trump-diner. Daarna hoorde ik Trump opnieuw ergens zeggen dat hij overdag nauwelijks iets eet; dat kon dus de verklaring zijn. Ik probeer er niet aan te denken wat ik mijn lichaam aandoe en ga overvol en licht ongemakkelijk naar bed.

Foto: Business Insider / Dennis Green

Dag 2. De volgende ochtend ging ik als een razende op zoek naar informatie over iets anders dan Egg McMuffins om de dag mee te beginnen. Trump zegt dat hij maïsgranen eet. Bingo. Om eerlijk te zijn zegt Trump dat hij alleen in de VS verbouwd maïs eet, maar mijn Peanut Butter Captain Crunch is daar niet duidelijk over. Ik voelde me in elk geval gezond in vergelijking met wat ik de dag hiervoor at en mijn lichaam voelt weer als nieuw.

Foto: Business Insider / Dennis Green

Later heb ik bij een Target-winkel een van de favoriete snacks van Trump (en mezelf) gekocht: Oreo's. Ik werkte een hele rij weg bij wijze van lunch en stopte toen ik me realiseerde hoeveel ik er had gegeten. Oeps.

Foto: Business Insider / Dennis Green

Ik wist niet zo goed wat ik voor het avondeten zou nemen, dus koos ik voor Domino's. Dat voldoet aan twee eisen van Trump: pizza en een restaurantketen. Ik beet ook door de zure appel heen en bestelde een fles cola light van 2 liter. Ik heb daar ongeveer een kwart van opgedronken en haatte elke seconde daarvan. Op dit moment vroeg mijn maag waarom ik had besloten hem zo te straffen.

Foto: Business Insider / Dennis Green

Dag 3. Ik had vroege plannen, dus voordat ik de deur uit rende koos ik voor iets snels en makkelijks: een koud stuk pizza van gisteravond. Later op de dag kreeg ik mijn vrienden zover om even te stoppen voor een ijsje.

Foto: Business Insider / Dennis Green

Het ijsje is erg lekker, maar het voelt nog steeds of ik niet echt iets heb gegeten de afgelopen dagen.

Foto: Business Insider / Dennis Green

Later ging ik met een vriend naar de bioscoop met een hippe bar. Omdat Trump geen alcohol drinkt, bestelde ik maar weer een cola light. Ik vond het verrassend genoeg lekker verfrissend en het smaakte veel beter dan al het gebottelde spul dat ik de laatste dagen heb gedronken.

Foto: Business Insider / Dennis Green

Ik heb er nog eentje besteld, samen met nacho's met kaasdip. Er is geen bewijs dat Trump nacho's eet, maar het lijkt behoorlijk veel op de beruchte Trump Tower taco bowl. Toen de rekening kwam was ook het mysterie van de veel beter smakende cola light opgelost - het was een drankje van een heel ander merk.

Foto: Business Insider / Dennis Green

Dag 4. Het is maandag en ik ben weer terug bij mijn Egg McMuffins. Ik begin er echt van te walgen.

Foto: Business Insider / Dennis Green

Ik voel me heel erg sloom - veel meer dan op een gewone maandagochtend. Ik vraag me af of dat echt door mijn vreselijke dieet komt. Trump drinkt geen koffie of thee, dus ik trok om 11 uur een blikje cola light open. Ik haat mezelf om wat ik geworden ben, maar ik heb hem wel helemaal opgedronken. Ik heb al moeite om er eentje te drinken, laat staan twaalf.

Foto: Business Insider / Dennis Green

Een collega kwam met een paar donuts aanzetten. Ik heb er ondanks hoe ik me voelde een paar gegeten. Ik heb de lunch overgeslagen.

Foto: Business Insider / Dennis Green

Voor het avondeten was het weer tijd voor McDonald's. Ik ging voor een Filet-O-Fish-menu. Alleen al door de aanblik van het vette eten draaide mijn maag rond, maar ik had me nu eenmaal voorgenomen het te gaan eten.

Foto: Business Insider / Dennis Green

Dag 5. Een thuiswerkdag. Ik bestelde een paar eieren - flink doorgebakken zoals Trump ze graag lust - en wat extra crispy bacon. Het was alles bij elkaar prima. Het voelde heel goed om weer iets in mijn maag te hebben dat nauwelijks bewerkt is. De rest van mijn werkdag knabbelde ik wat van de nog overgebleven pizza en Oreo's.

Foto: Business Insider / Dennis Green

Als avondeten koos ik voor het favoriete eten van Trump: biefstuk. Ik wist een plek in Brooklyn te vinden waar ze een hele behoorlijke New York strip hadden (zijn favoriete stuk) en ik bestelde hem 'well done' met ketchup. Toen het bord voor me stond werd het duidelijk waarom hij het met ketchup eet — dat is de enige manier om nog wat smaak te krijgen uit zo'n uitgedroogd doorgebakken stuk vlees. Het was niet slecht, maar zeker ook niet echt lekker. Ik voelde me min of meer verplicht me te verontschuldigen bij de ober.

Foto: Business Insider / Dennis Green

Dag 6. Ik probeerde me aan het eetschema van Trump te houden - en dat is overdag niks eten en dan helemaal los te gaan bij het avondeten. Met de biefstuk van gisteravond die zich nog roerde in mijn maag had ik tot lunchtijd nog geen honger. Ik probeerde of het zou lukken mijn honger te stillen met een cola light, maar dat was niet het geval. Toen ik begon aan dit experiment dacht ik dat ik of van cola light zou gaan houden of het echt zou gaan verafschuwen. Het werd het laatste.

Foto:Business Insider / Dennis Green

Vanwege een verrassingsoptreden op tv had ik snel eten nodig en ik besloot rond 17 uur om de hoek een paar Big Macs te halen bij McDonald's. Het is op zich wel te begrijpen waarom Trump dit eetpatroon kiest, omdat het hem tijd bespaart en dus ook productiever maakt, in theorie. Maar dat vergt wel de opoffering om 's middags de honger te weerstaan en dat weerhield mij ervan de hele dag productief te kunnen zijn.

Foto: Business Insider / Dennis Green

Twee Big Macs en een cola light bleek niet genoeg eten te zijn voor een hele dag en ik was 's avonds nog hongerig. Ik at daarom het laatste stukje pizza van Domino's op, vol schaamte van wie en wat ik nu ben.

Foto: Business Insider / Dennis Green

Dag 7. Ik weet echt niet meer hoeveel van deze straf ik nog kan ondergaan. Het idee van bacon, eieren of wat voor een ontbijtsandwich dan ook 's ochtends maakte me aan het kokhalzen, dus nam ik granenreep uit de kantoorkeuken. Dat voelde als een hele opluchting.

Foto: Business Insider / Dennis Green

Voor de lunch veroorloofde ik me de uitspatting van een kwaliteitsburger in plaats van eentje van een fastfoodketen. Ik bestelde hem 'well done' en de bon maakt duidelijke dat er "nooooooooo pink" is. Ik schaam me weer eens.

Foto: Business Insider / Dennis Green

Het eten was een welkome afwisseling van het fastfood dat ik de hele week heb gegeten. De burger was vers en goed van smaak en de ook de verandering van tempo beviel me uitstekend.

Foto: Business Insider / Dennis Green

Ik bestelde er ook een chocoladeshake bij om het wat Trumpiaanser te laten voelen.

Foto: Business Insider / Dennis Green

Dag 8. De laatste dag. Ik werd wat opstandig en begon met yoghurt. Iets anders zou echt te veel zijn. Ik sloeg de lunch over.

Foto: Business Insider / Dennis Green

Voor het laatste avondeten gaf ik eindelijk toe aan het vierde favoriete voedsel van Trump: KFC. Het menu van deze keten is lang en verwarrend. Ik kreeg een maaltijd met twee stukken kip - niet wat ik dacht besteld te hebben, maar goed. Het was erg vet en veel te veel voor mijn maag na de zware week die ik heb gehad. Ik was heel blij dat het erop zat.

Foto: Business Insider / Dennis Green