Nu thuiswerken een blijvertje is gebleken, zoeken werkgevers en werknemers naar een nieuwe balans. Hoe bereik je werkgeluk als mensen op afstand werken? Daarover ging deze speciale editie van Business Insider Live: Work Happy! Heb je de uitzending gemist? Kijk dan hier de livestream terug en leer van VodafoneZiggo, Achmea, Workwize, Focus Academy en Happy Office.

Onder de bezielende leiding van presentator Joost Hoebink buigen experts en ervaringsdeskundigen zich over de vraag: wat is werkgeluk? Aan de desk in de studio Strand Zuid in Amsterdam ontvangt Hoebink een keur aan gasten. Maartje Wolff is opsteller van het ‘Manifest voor Werkgeluk’. Zij pleit aan tafel voor meer maatwerk binnen bedrijven.

Daarnaast schuift Mark Tigchelaar aan. Deze focusexpert weet alles over aandacht en afleiding en wat je moet doen om concentratieverlies tegen te gaan. Volgens Tigchelaar creëert de thuiswerkrevolutie nieuwe uitdagingen. Zijn boodschap: je kunt beter vertrouwen hebben in medewerkers dan ze op de vingers kijken.

Michiel Meyer van Workwize is in het gat van het hybride werken gesprongen als ‘ontzorger’ voor bedrijven die hun medewerkers-op-afstand zo goed mogelijk willen bedienen.  Workwize neemt de logistiek over rond de inrichting van thuiswerkplekken. En daar hoort ook een onboarding welkomstpakket bij met mok, t-shirt én ergonomische bureaustoel.

Naast de experts zijn ervaringsdeskundigen te gast bij deze Business Insider Live! talkshow. Yvonne van der Veen van Achmea experimenteerde al voor het verplichte thuiswerken tijdens de pandemie met hybride werkvormen. Volgens van der Veen leidt dat tot verrassende inzichten, bijvoorbeeld de verschuiving van uren naar output.

Tot slot geeft Thomas Mulder van VodafoneZiggo een interessant inkijkje hoe je als organisatie data kunt inzetten voor het vergroten van werkgeluk. Door hypotheses te koppelen aan een dashboard wordt extra management informatie gegenereerd die volgens Mulder leidt tot nieuwe gesprekken over het functioneren van teams.

Bekijk hier een aantal fragmenten:

Business Insider Live! Work Happy wordt mede mogelijk gemaakt door HP. 

Lees hier meer over de technische oplossingen van HP om online en hybride samenwerken efficiënter en leuker te maken.