De tweede editie van het HP Work Happy Event stond in het teken van de happy werkplek. Rens de Jong praatte met toppers uit het bedrijfsleven over hybride teams en hoe je die veiliger, productiever én effectiever laat samenwerken.

Achter de desk in het gezellig drukke Capital C te Amsterdam ontving Rens de Jong een drietal zwaargewichten uit de wereld van de IT-beslissers. Aan de desk Eric Wesselman. Hij is Head of Digital Transformation Advisory bij KPMG. Volgens Wesselman is het hoog tijd dat we weer naar kantoor komen. Daar ontstaat volgens hem de honger. Voor creatieve kruisbestuivingen heb je fysiek contact nodig.

 

Stukken veiliger

Naast Wesselman was Pelle Aardewerk te gast. Hij is Cybersecurity Consultant Lead bij HP. Met twintig jaar ervaring in de cybersecurity en weet hij alles van de grootste netwerken tot de lichtste werklaptop thuis. Aardewerk is fel pleitbezorger van slimme hardware oplossingen: zodra je gebruikers de zorg over security uit handen neemt, word je als organisatie in het geheel een stuk veiliger.

Cultuur component

En tot slot was CTO en Management Coach Anneke Keller tijdens dit tweede HP Work Happy Event te gast. Keller was drijvende digitale kracht bij snelle groeiers zoals Jumbo, TomTom en Coolblue. Zij wijst juist op de sterke component van cultuur voor digitaal gedreven organisaties. Als je met z’n allen niet weet welke kant je op wil, dan kunnen de omstandigheden nog zo goed zijn, maar dan kom je er niet.

Laatste cyberthreats

Terzijde gaf cyberexpert Dave Maasland een mini TedTalk waarin hij waarschuwde voor de laatste cyberthreats en waarom die dreiging de komende jaren alleen maar groter wordt. Wat gaat bijvoorbeeld de opkomst van ChatGPT voor oplichtingspraktijken als phishing betekenen?