Het ziet eruit alsof een Boeing 727 een ongelukkige landing in de jungle heeft gemaakt, maar het is een hotel. En ja, je kunt erin overnachten.

De vliegtuigromp is een van de accommodaties die worden aangeboden door Hotel Costa Verde, een resort dat is gevestigd in Manuel Antonio National Park, in Quepos, Costa Rica. Het bedrijf lijkt een patent te hebben op het ombouwen van voertuigen tot horecagelegenheden.

Naast de 727 rompsuite, is er ook nog een verblijf genaamd Cockpit Cottage, dat is opgetrokken uit een Aéropostale vliegtuig. En er is een treinwagon die is omgebouwd tot restaurant.

Kortom: er is sprake van een thema.

Neem een kijkje in de buitengewone vakantieverblijven van Hotel Costa Verde:


Dit is niet je geijkte hotelervaring. Wie kan zeggen dat hij in een vliegtuig woonde, al is het maar voor een korte tijd? De vliegtuigrompsuite heeft een terras op elke vleugel…

Foto: Hotel Costa Verde

… een van de twee terrassen biedt uitzicht op de jungle en de Atlantische Oceaan.

Lees ook op Business Insider

Foto: Hotel Costa Verde

Binnen vind je twee slaapkamers voorzien van airconditioning, en twee badkamers. Gasten kunnen terecht in drie queen-size bedden.

Foto: Hotel Costa Verde

Elke slaapkamer heeft een eigen badkamer.

Foto: Hotel Costa Verde

Aan de binnenkant is de romp bedekt met teakhouten lambrisering. Het gaat om lokaal, tropisch hardhout.

Foto: Hotel Costa Verde

In de slaapkamers zijn de oorspronkelijke vliegtuigraampjes intact gebleven, mocht je vergeten dat je in een Boeing slaapt.

Foto: Hotel Costa Verde

Brein achter de unieke accommodaties is Hotel Costa Verde-eigenaar Allan Templeton, zo vertelde voormalig stewardess Faith Mulvihill aan Business Insider. Mulvihill is verhuurder van de 727 rompsuite.

Foto: Hotel Costa Verde

Nadat Templeton afgestudeerd was aan Yale, ging hij voor ngo Peace Corps naar het buitenland en keerde daarna niet meer terug naar de Verenigde Staten, vertelt Mulvihill. Het laatste project van de ‘enigszins excentriekeling’ is de transformatie van een Sovjet-vliegtuig in een evenementencentrum voor het resort.

“Hij houdt gewoon nooit op”, aldus Mulvihill.

Van september tot midden november kost de suite ruim 220 euro per nacht. Buiten deze periode ligt de prijs iets lager.


Mocht de 727-suite volgeboekt zijn, dan kun je terecht in vergelijkbare accommodaties die 100 meter verder liggen. Een voorbeeld is de ‘Cockpit Cottage’, het huisje is alleen bereikbaar via een hangbrug.

Foto: Hotel Costa Verde

Een romantisch verblijf, zo afgezonderd van alles en iedereen…

Foto: Hotel Costa Verde

Je kunt koken in het gedeelte waar piloten ooit de stuurknuppel bedienden.

Foto: Hotel Costa Verde

Dit vliegtuig behoorde ooit tot de vloot van de Franse luchtpostmaatschappij Aéropostale, die ter ziele is gegaan.

Foto: Hotel Costa Verde

De vliegtuigmaatschappij bestond van 1918 tot 1933 en was de eerste die tussen Frankrijk en Zuid-Amerika vloog. Een kledingmerk vond Aéropostales hang naar avontuur inspirerend en nam de naam over.

Bron: Aeropostale


Een klein stukje verderop ligt restaurant El Avion, dat is gemaakt van een neergeschoten Fairchild C-123 vliegtuig.

Foto: Hotel Costa Verde

Dit vliegtuig heeft een vrij ruige geschiedenis. Volgens Mulvihill zou de C-123 in Nicaragua zijn neergeschoten. Dit zou zijn gebeurd tijdens de Iran-Contra-affaire, een geheim wapenhandelschandaal tijdens de Reagan-periode. Hierbij zou de Verenigde Staten wapens verhandeld hebben aan Iraanse terroristen, in ruil voor de vrijlating van Amerikaanse gijzelaars.

Middelen uit de deal zouden ook gebruikt zijn om een gewapend conflict in Nicaragua te steunen.


Terug naar de 727. In een vorig leven vloog het voor South Africa Air en de Colombiaanse luchtvaartmaatschappij Avianca Airlines. Je zou kunnen zeggen dat het nu geniet van zijn pensioen.

Foto: Hotel Costa Verde

Source: Hotel Costa Verde

LEES OOK: Deze Franse fotograaf weet na 6 bezoeken aan Noord-Korea hoe je de minst geregisseerde en gecensureerde foto’s van het land maakt